Барса си върна първото място в Испания след победа с 2:0 над Райо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Меси и Неймар вкараха по един, Валекано завърши мача с 9 човека

Барса си върна първото място в Испания след победа с 2:0 над Райо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона върна първата си позиция в Примера след победа с 2:0 при гостуването на Райо Валекано в мач от седмия кръг на Испания. Меси откри резултата в 35-ата минута, а бразилецът Неймар отбеляза само минута по-късно. Вратарят на каталунците Клаудио Браво счупи рекорда за най-дълъг период със суха мрежа в Испания, подобрявайки предното постижение на Пело Артола, който през сезон 1977-78, състезавайки се за Барселона, не допуска гол 560 минути.

Очаквано Барселона владееше повече топката и пое инициативата още в началото на среща, въпреки това Райо Валекано отправи първия сериозен удар в мача в 9-ата минута, когато  Алберто Буено стреля опасно към вратата на каталунците, но Клаудио Браво успя да изчисти.



В 31-ата минута Барселона стигна до гол, но попадението, което беше дело на Лео Меси, не бе зачетено заради засада.

Жерар Пике изведе на добра позиция Меси в 35-ата минута, аржентинецът поведе топката с глава, преодоля защитник и с точен прехвърлящ удар отбеляза – 1:0 за Барселона.



Минута по-късно Неймар удвои преднината на гостите.  Мунир успя да овладее топката между двама бранители и подаде на Неймар, който с точен удар в далечния ъгъл на Тоно покачи на 2:0.



В 41-ата минута Мунир излезе сам срещу стража на домакините, като Неймар бе близо на чиста позиция, но испанецът се полакоми и топката му бе отнета от вратаря.

Морсильо получи втори жълт картон и бе изгонен в 60-ата минута, оставяйки отбора на домакините с 10 човека.



Ракитич също се отличи с пропуск, след като излезе очи в очи с Тоно, но ударът на хърватина срещна тялото на вратаря.

Въпреки численото превъзходство Барселона не успя да стигне до трето попадение, като най-често на голова позиция пропускаше звездата на каталунците Лео Меси. В 90-ата минута подаване към аржентинеца го остави на чиста позиция, но ударът му в движение бе прекалено силен и прехвърли вратата.



Райо Валекано завърши двубоя с девет човека, след като Хавиер Акуино бе изгонен в добавеното време за втори жълт картон.

Победата върна Барселона на върха в Примера с 19 точки, а Райо Валекано е на 10-о място с 8 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки