Бразилия би с 2:0 Аржентина на стогодишнината от съперничеството им (+ВИДЕО)

Тардели вкара и двете попадения за "кариоките", Меси пропусна дузпа

Бразилия би с 2:0 Аржентина на стогодишнината от съперничеството им (+ВИДЕО)

Бразилия спечели с 2:0 приятелският двубой срещу Аржентина, който бе организиран по случай стогодишнината от първия двубой межуд двата тима. Приятелският двубой бе изигран на Пекинския национален стадион, наричан още „Птичето гнездо”. За първи път двата тима се срещат през септември 1914 година, като „гаучосите” печелят двубоя с 3:0. "Гаучосите" започнаха добре двубоя, но се оказаха изоставащи в резултата в 28-ата минута след попадение на Тардели. Меси изпусна дузпа четири минути преди края на първата част, а отново Тардели бе точен в 64-ата минута, оформяйки крайният резултат.

Още в 15-ата секунда Серхио Агуеро получи дълъг пас, който изненада Миранда, но Давид Луиз застана на пътя на топката и блокира удара на Агуеро.

Аржентина влезе добре в мача и бе по-нападателният тим в първите минути на двубоя. Меси пробва удара си от пряк свободен в 18-ата минута, но нацели стената от бранители на бразилците.

Въпреки офанзивната игра на Аржентина, „гаучосите” се оказаха изоставащи в резултата в 28-ата минута. Бразилия получи правото да изпълни корнер, но центрираната топка бе изчистена, което даде възможност на Аржентина да организира бърза контра. Топката обаче бе отнета в центъра, Оскар на десния фланг центрира в малкия пеналт и след неточно изчистване кълбото попадна в Тардели, който в движение нанесе удар и след неумела намеса на Ромеро Бразилия поведе.

Аржентина изпусна инициативата в мача и Неймар можеше да удвои няколко минути по-късно, когато излезе сам срещу Ромеро, но ударът му мина встрани от вратата.

В 41-ата минута Аржентина получи златна възможност да изравни резултата, след като получи правото да изпълни дузпа. Меси изпълни наказателния удар, но Джеферсън усети ъгъла и изби, Меси не успя да стигне до топката, за да направи решаваща добавка.

В началото на второто полувреме и двата тима си размениха по няколко опасни атаки, но пропуски на Ди Мария,Меси, Оскар и Филипе оставиха резултата непроменен.

Бразилия стигна до ново попадение в 64-ата минута, отново дело на Тардели. След изпълнение на корнер Давид Луис не успя да засече, топката се топна в малкия пеналт и Тардели необезпокояван от никой, от малка дистанция, направи 2:0.

Резултатът остана непроменен до края на приятелската среща, а звездата на Барселона Неймар на два пъти не успя да направи резултата класически в полза на Бразилия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки