Румънка обърна Пиронкова за Купа Кремъл (ВИДЕО)

Българката спечели първия сет с 6:1, но после отстъпи след 3:6 и 2:6

Румънка обърна Пиронкова за Купа Кремъл (ВИДЕО)

Цветана Пиронкова приключи участието си в турнира за Купата на Кремъл, след загуба от румънката Ирина-Камелия Бегу в три сета. Първата отпадна в 1/4-финалите след 6:1, 3:6, 2:6.

27-годишната пловдивчанка доминираше на корта, но само в първия сет, след което съперничката й бе по-добрата тенисистка и заслужено стигна до полуфиналите на силната надпревара в Москва. В решителния трети сет Бегу стигна до пробив в петия гейм, затвърди го и поведе с 4:2, след което Цвети отново сбърка на свой сервис и преднината на съперничката й стана 5:2.

После румънката не сгреши при своето подаване и сложи край на спора. Пиронкова досега се бе срещала с Бегу два пъти миналата година и в тях не бе дала и сет на румънката.

В следващия кръг Бегу ще играе с по-добрата от мача Светлана Кузнецова - Луци Шафаржова. Пиронкова пропусна възможността да стане втората българка, триумфирала в Купата на Кремъл. Магдалена Малеева го спечели през 2002 г. след победа над Линдзи Дейвънпорт на финала.

Въпреки това, българката си тръгва с 18 460 долара и 100 точки за ранглистата от руската столица и при определено стечение на обстоятелствата може да се завърне в топ 40 на света.

Следващото участие на Цвети е в София на турнира на шампионките, който ще се проведе от 28 октомври до 6 ноември в столичната "Арена Армеец". В него ще видим още Екатерина Макарова, Флавия Пенета, Доминика Цибулкова, Андреа Петкович, Ализе Корне и Карла Суарес Наваро, а до края на седмицата ще научим и името на последната осма участничка.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки