Марица започва новия сезон в НВЛ днес в Казанлък

Мачът е в зала "Арсенал" и стартира в 18:00 часа

Марица започва новия сезон в НВЛ днес в Казанлък

Новият сезон на женската Национална волейболна лига на България започва днес с участието на само 6 отбора. В първия си мач Марица (Пловдив) гостува на Казанлък Волей (Казанлък) в зала Арсенал от 18:00 часа.

Измежду съставите, играли през миналия сезон, от участие сега се отказаха ЕПУ (Перник) и Спартак 1996 (Плевен).  В лигата обаче се записа като дебютант и отборът на Сливен (Сливен).  Условно, редовният сезон на първенството е разделен на два полусезона, есенен от днес до 13 декември и пролетен от 16 януари до 7 март, в които шестте тима ще изиграят по четири мача всеки срещу всеки, както и допълнителен междинен турнир между двата полусезона, в който участниците ще изиграят по още една среща помежду си.  Така всеки тим ще натрупа 25 мача за крайното класиране от редовния сезон преди плейофите.  Първите четири отбора от таблицата ще се класират за полуфиналните плейофи.  Плейофната фаза трпбва да се състои между 8 и 23 април и ще определи само новия шампион на България.  Останалите отбори ще запазят подреждането си от класирането през редовния сезон.

Първият домакински мач на настоящите вицешампионки от Марица ще се проведе на 25 октомври от 17:00 б.в., когато в зала Пловдивски университет ще гостува новакът Сливен.  В същото съоръжение в квартал Каршияка са предвидени да се състоят и останалите домакински срещи на Жълтите. След Сливен, момичетата на старши-треньора Иван Петков ще излязат последователно срещу ЦСКА (София) като гости, Славия-СУ (София) като домакини и Левски (София) като гости, с което ще приключат първата половина от есенния дял.

България без титулярните си посрещачи в Лигата на нациите

Вижте подробности

Конеляно взе Шампионската лига при жените

Финалът се игра в Анталия

Трентино с четвърта Шампионска лига по волейбол (ВИДЕО)

Вижте подробности

Пореден удар за националите ни: Мартин Атанасов е аут за VNL

Посрещачът със сериозна контузия в рамото

Родни волейболни съдии положиха успешно изпит в международен курс

Вие сте бъдещето, обяви Любо Ганев

Любо Ганев разкри кои са отказали да играят за националния отбор

Президентът на федерацията сподели няколко имена

Бленджини: Искам отдаденост на 100%

Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол беше представен днес

"История на бъдещето" - филм за волейболния "Левски" с премиера на 15 май

250 фенове получават шанса да присъстват на специалното събитие с шампионите при мъжете, бронзовите медалистки при жените и съмишлениците по пътя напред

Удар за волейболистите ни: Алекс Николов аут за цялата Лига на нациите

Най-добрият млад волейболист ще се оперира от дискова херния

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки