Хладнокръвен Локо (София) победи категорично Ботев (Пд) в изнервен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Феновете на „канарчетата” влязоха на терена, тимът доигра двубоя с човек по-малко

Хладнокръвен Локо (София) победи категорично Ботев (Пд) в изнервен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив (София) записа поредна престижна домакинска победа в А група. „Железничарите”се наложиха с 3:1 над Ботев (Пловдив) в двубоя от 12-ия кръг на първенството. Срещата ще се запомни с нахлуването на част от привържениците на „канарчетата” на терена в края на първото полувреме, след като не бе отсъдена дузпа в полза на техния отбор.

 

Точни за победителите бяха Иванов, Романов и Том, а голът за Ботев бе дело на Чунчуков. Гостите от Пловдив завършиха двубоя с човек по-малко, след като Божидар Васев получи втори жълт картон в 83-ата минута.

 

Така, „червено-черните” се изкачиха до петата позиция във временното класиране с актив от 20 точки. Ботев е седми с 18.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА И ОТ ЕКСЦЕСИИТЕ ВИЖТЕ ТУК!

 

Домакините играха по-добре през първата част, която предложи всичко като емоции както на терена, така и около него. Столичните „железничари” започнаха  по-агресивно, по-атакуващо и първата опасност пред вратата на Адам Стаховяк се случи още в третата минута, когато Генов се измъкна много добре от Николов и шутира силно по земя, но не намери очертанията на вратата. Футболистите на Локомотив играха видимо по-мотивирано, с по-голямо желание и създаваше много грижи на „жълто-черната” отбрана. Гостите от Пловдив допускаха елементарни грешки и в началните минути трудно стигаха до вратата, пазена от Божидар Митрев.

 

Първият гол падна в 15-ата минута. Топката бе центрирана от ъглов удар, в наказателното поле Иво Иванов засече, но не успя да отправи силен удар. Стаховяк обаче сам си направи живота изключително труден, след като допусна детинска грешка – той улови топката, но вместо да я избие, я бутна във вратата си.



 
След попадението „червено-черните” продължиха да атакуват и да създават грижи на противника си. Последваха нови удари на Ливраменто и Генов, но Стаховяк тои път внимаваше повече и показа класа си. Годстите от Пловдив също имаха своите шансове да изравнят, като в основата на по-интересните положения пред Митрев бе младият футболист Цветелин Чунчуков.

 

В 28-ата минута обаче „железничарите” удвоиха преднината си и още повече внесоха напрежение в действията на „канарчетата”. Евертон-Джилио Том остана напълно непокрит на границата на наказателното поле и отправи мощен удар с десния крак и остави без никакви шансове вратаря, който плонжира.



Десет минути след това се стигна до ситуация, която предизвика гнева на щаба на Ботев и която бе основен катализатор за последвалите неприятни сцени в сектора за гости. Тогава Иван Цветков центрира в наказателното поле, топката се отклони  от ръката на Елтон Дош Рейш, но съдията Георги Димитров не посочи бялата точка за дузпа. Футболистите на Ботев наобиколиха рефера и му потърсиха сметка, но резултатът бе само жълт картон за Пламен Николов. Феновете на „канарчетата” огласиха стадион „Локомотив” с викове „Мафия!” и нецензурни послания към Българския футболен съюз. Преди това положение Александър Бранеков също игра с ръка, но в центъра на терена. Въпреки това отново нямаше сигнал.

 

Малко след това търпението на привържениците на гостите се изчерпи и те събориха част от огражденията на сектора. Около 10-15 човека влязоха на пистата на стадиона, като стигнаха и до флагчето на корнера. Стюардите веднага хукнаха да укротяват ситуацията, като към тях се присъединиха и треньорът Вили Вуцов и капитанът Иван Цветков. Страстите стихнаха и феновете се върнаха по местата си, а първото полувреме бе удължено с шест минути.

 

Двата отбора започнаха второто полувреме също в динамично темпо. Полицията, която бе извън стадион, влезе в съоръжението и зае позиция близо до сектора с феновете на Ботев. „Канарчетата” продължиха да играят настоятелно, както бе в края на първата част, и се стигна до гол. Чунчуков вкара красив гол след разбъркване в наказателното поле. Той пое топката на гърди и с техничен удар вкара за 2:1.

 

Отборът на Локомотив (София) възстанови преднината си от два гола в 78-ата минута след добра атака. Генов напредна опасно, увлече двама бранители, след което пусна пас към идващия на скорост Романов, той влезе в наказателното поле и майсторски прехвърли Стаховяк, с което сложи точка на спора в този мач.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА И ОТ ЕКСЦЕСИИТЕ ВИЖТЕ ТУК!

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки