Клубовете искат Общо събрание и ново ръководство на БФФехтовка

"Искаме смяна на ръководството и ясен отчет какво се случва и защо се случва

Клубовете искат Общо събрание и ново ръководство на БФФехтовка
14 клуба са подкрепили подписката за свикване на извънредно Общо събрание на БФФехтовка и избор на ново ръководство, обявиха част от тях на пресконференция. Клубовете настояват, че настоящото ръководство на централата с председател Величка Христева взима незаконни решение. Според тях федерацията не е направила финансов отчет за домакинствата на световното първенство за ветерани във Варна, световното първенство за юноши и кадети в Пловдив и за турнира "Аспарухов меч". 

Росина Станиславова, председател на клуб "Дипломат", разкри, че през август със задна дата от 1-и януари УС на федерацията взима решение да увеличи от 50 на 300 лева таксата за членски внос и картотека за 2014-а година. Същото важи и за 2015-а година. Федерацията дори уведомява клубовете, че 25 процента от тази сума се отделят за административни нужди, въпреки че в нея работи само един щатен служител. 

"Никой не мисли за развитието на спорта. Подали сме жалба в съда за тези решения, информирали сме федерацията и Министерството на спорта. Разчитаме на съдействие от министъра на спорта, за да е обединим и да работим в името на фехтовката", каза още Станиславова. 

Тя добави, че в настоящия Управителен съвет от седем души трима са подали оставки, а Христева също имала намерение да подаде оставка, затова решенията са незаконосъобразни. Станиславова каза също, че към 31 юли задълженията на федерацията към НАП са 46 хиляди лева, а общите задълженията са в размер на 167 хиляди лева. Освен това има неплатени 33 хиляди лева към НСБ за залата по фехтовка на стадион "Васил Левски". Бюджетът на БФФехтовка за тази година е 60 хиляди лева, а средствата за клубовете са намалени от 59 хиляди на 29 хиляди лева. Освен това федерацията уведомила клубовете, че има дължими суми заради заеми 7000 лева към Величка Христева, 8000 лева към Димитър Стоянов и други.

"Ние уронваме престижа на федерацията и очакваме да бъдем дадени на съд. На 2-и октомври внасяме подписката за Общо събрание, а на 3-и октомври седем клуба "отпадат от федерацията" поради неизплатени членски внос и картотеки, но те казват, че решението е взето 1-и октомври", заяви Станиславова. Йордан Гълъбов от КФ НСА разкри, че в последните две години състезателите си плащат с лични средства участието на големи първенства и турнири. Георги Стоянов от ФК "Витоша" каза, че е обиден от отношението към него, след като 45 години работи като треньор. Състезатели от неговия клуб не са били допуснати до участие на турнирите за Купата на България по фехтовка в Шумен и в Пловдив.

"Искаме смяна на ръководството и ясен отчет какво се случва и защо се случва. Г-жо Христева ние милеем за фехтовката и ако и вие милеете за нея не декларирайте оставка, а подайте оставката си", призова Росина Станиславова. Новото общо събрание е насрочено за 27-и ноември 2014-а година от 9.00 часа в залата на петия етаж на Министерството на младежта и спорта.
Победа, две ремита и три загуби за нашите на Европейското индивидуално първенство по шахмат

Антоанета Стефанова с успех над Моника Стойковска

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки