Бубка направи първа копка в Бургас

"Арена Бургас" ще е първото съоръжение в България, а и най-модерно в Европа, което ще има под покрива си писта по всички изисквания на международната федерация по лека атлетика

Бубка направи първа копка в Бургас

Легендата Сергей Бубка пристигна в Бургас, за да даде старт на проекта за изграждане на модерната база с покрита атлетическа писта "Арена Бургас".

Вицепрезидентът на международната федерация по лека атлетика и член на МОК направи първа копка на грандиозното съоръжение, с което морският град кандидатства за домакин на европейското първенство през 2019 г.

Бубка, олимпийския и шесткратен световен шампион в овчарския скок, е патрон на мащабния проект и заяви, че застава зад кандидатурата на Бургас за домакин на континенталния шампионат след пет години. Легендарният украинец е на мнение, че всички съперници на Бургас в кандидатурата за първенството на Стария континент, ще бъдат ясни догодина.

"За мен такова сътрудничество между държавната и общинската власт от една страна и лекоатлетическата федерация от друга, ми дава голяма увереност, че в бъдеще ще бъде постигнат голям успех в частност за спорта и леката атлетика във вашата страна", заяви Бубка.

"Арена Бургас" ще е първото съоръжение в България, а и най-модерно в Европа, което ще има под покрива си писта по всички изисквания на международната федерация по лека атлетика.

Капацитетът на арената е от 7000 места, предвидени са необходими пространства, условия и техническо оборудване за провеждане на национални и международни състезания в различни видове спорт.

Президентът на българската федерация по лека атлетика Добри Карамаринов оповести че откриването на „Арена Бургас” ще бъде с балканския шампионат през 2017 г. Карамаринов получи от Бубка награда за принос в олимпийските спортове, а украинската легенда пък получи от кмета на Бургас специално изработен за случая статуетка на Свети Николай чудотворец.

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки