Йънг Бойс шокира Наполи с два гола (ВИДЕО)

Спарта (Прага) се поздрави с класика над Слован в прекъснат двубой

Йънг Бойс шокира Наполи с два гола (ВИДЕО)

Швейцарският Йънг Бойс шокира Наполи в Група I на турнира Лига Европа. Отборът от Берн се поздрави с престижна и убедителна победа  с 2:0 като домакин и така нанесе първо поражение на италианците в надпреварата, което ги прати на третото място в класирането. 

 

През първото полувреме двата отбора създадоха няколко интересни положения, но гол така и не падна. В 14-ата минута Хоарау засече с глава, но топката профуча на сантиметри от лявата греда. Малко след това последва силна атака за Наполи, завършила с мощен удар, но вратарят Мвого успя да избие. До края на частта той отново прояви завиден рефлекс, спасявайки силен удар на Мертенс.

 

Наполи продължи да търси гола през вторите 45 минути, докато домакините максилно добре се възползваха от ситуациите си. В 52-ата минута Хоарау се възползва от колективна грешка в защита и с плътен удар по земя разстреля Кабрал.Минута преди края в добавеното време Йънг Бойс напълно отказа гостите с кинжална контраатака, завършена от Бертон, който успя да се измъкне от опеката на трима бранители.

 

По този начин и двата отбора имат в актива си по 6 точки. Толкова събера и Спарта (Прага) след класическа победа над Слован (Братислава).

 

Тази категорична победа обаче остана на заден план, защото двубоят бе прекъснат малко преди края на първото полувреме. До тук се стигна заради безредици по трибуните. Част от феновете дори успяха да нахлуят на терена на стадион „Пасиенки” в Братислава и да се сбият.  

 

Реферът Мартин Стрьомбергсон реши да прибере играчите на двата отбора в съблекалнята. Резултатът преди ексцесиите беше 0:0. А ултрасите започнаха да хвърлят факли по тревата.

 

Гостите се възползваха от принудителната пауза и излязоха по-концентрирани при доиграването, като доминираха през остатъка от времето. Лафата, Конате и Крежчъ станаха голмайстори за Спарта (Прага) съответно в 56, 61, и 81-ата минути.



 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки