Убитият капитан на Южна Африка е станал жертва на обир (ВИДЕО)

Полицията съобщи, че не става въпрос за поръчкова атака от фенове на друг отбор

Убитият капитан на Южна Африка е станал жертва на обир (ВИДЕО)
Полицията в Южна Африка днес уточни, че капитанът на националния отбор на страната по футбол и на клуба Орландо Пайрътс е убит от нахлули крадци, а не поръчково от фенове на противников отбор. Това е 27-годишният Сензо Мейива беше застрелян, за който първо се твърдеше, че е защитавал приятелката си актрисата и певица Кели Кумало.

"Ние нямаме никакви доказателства, че убийството е поръчано, заяви началникът на оперативно-разузнавателната служба на полицията в провинция Хаутен генерал-майор Норман Таиое. Генералът също така отрече и информацията, че защитата на приятелката на играча е станала причина за смъртта му.

"Няколко души са били на гости в дома на семейство Кумало. В един момент седем от тях са решили да си ходят, когато са отворили вратата, пред нея са били двама души с оръжия. Те са поискали парите и мобилните телефони. Завързала се е саморазправа, при което обирджиите са стреляли няколко пъти и са улучили Мейива. Никой не е знаел кого точно застрелва, обясни още генерал Таиое. Националният комисар на полицията на Южна Африка Риа Пиега обяви, че увеличава наградата за информацията за убийците от 150 на 250 хиляди ранда (23 хиляди щатски долара).
 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки