Суарес Наваро срази Петкович

Испанката взе първия сет на нула

Суарес Наваро срази Петкович

Поставената под №5 Карла Суарес Наваро срази с 6:0, 6:4 №4 в схемата Андреа Петкович във втория мач от Група "Средец" на Турнира на шампионките в зала "Арена Армеец" в София. В групата е и българската №1 Цветана Пиронкова, която в първия мач на турнира загуби с 3:6, 6:7 (6) от финалистката на Australian Open Доминика Цибулкова (Словакия). За Суарес Наваро това бе втора победа от четири мача срещу Петкович.

Суарес Наваро осъществи пробив още в първия гейм в мача, а в откриващото си подаване в двубоя допусна изоставане от 15:40, но въпреки това се пребори за гейма, в който сервираше. Първият сет се разви по възможно най-лошия начин за Петкович и представителката на Германия не успя да вземе нито гейм в него.

Суарес Наваро взе първия гейм и от втория сет и едва тогава Петкович прекъсна серията на испанката от седем поредни гейма, пробивайки за 1:1. Петкович дори излезе напред в резултата при 2:1, но играещата бекхенд с една ръка испанка проби за 3:2. Малко след това авансът на Суарес Наваро набъбна на 5:2, но Петкович не се предаде и намали изоставането си на 4:5. Испанската тенисистка обаче не допусна усложняване на мача и го затвори, вземайки десетия гейм.

"Играх много добре днес и съм доволна от успеха. Обикновено е трудно в такива мачове, но аз направих всичко възможно, за да спечеля. Последния един месец не играх, защото бях много уморена и имах проблеми с лакътя. Трябваше ми време, за да се възстановя напълно и да се подготвя" - каза испанката след края на двубоя и призна, че е очарована от българската кухня и тази вечер смята да вечеря шопска салата. 

Надал: Искам синът ми да ме запомни на корта

Испанецът има намерение да играе още дълго

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки