Пиронкова и Петкович излизат в двубоя на истината

И двете тръгнаха със загуби в Турнира на шампионките, срещали са се само веднъж досега

Пиронкова и Петкович излизат в двубоя на истината
Вторият ден от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София ще ни предложи нова порция тенис емоции. Началото ще поставят Цветана Пиронкова и Андреа Петкович, които ще излязат на корта в 18:00 часа във двубой от група „Средец”.

Цвети, също както Петкович, започна участието си в турнира с поражение и сега ще има отлична възможност да се реваншира пред родна публика. До момента Пиронкова и Петкович имат един двубой – той е през далечната 2007-а година на турнира в Братислава (твърди кортове), а победата е на сметката пловдивчанката – 6:2, 6:3. Загуба за една от двете до голяма степен ще се окаже пагубна за амбициите за място на полуфинал.

Десетина минути след края на тази среща на корта в „Арена Армеец София” ще видим Екатерина Макарова и Гарбине Мугуруса, които ще изиграят втория двубой от група „Сердика”. Рускинята, която е водачка в основната схема, е определяна за фаворит от букмейкъри и специалисти не само за този двубой, но и в турнира като цяло.

В София, рускинята и испанката ще се срещнат за четвърти път, като до момента Макарова води с 2:1 победи. Любопитен е фактът, че всичките двубои между двете са изключително драматични и задължително минават през три сета. За последно Макарова и Мугуруса премериха сили в Пекин тази година, като 11-ата в света се наложи с 6:7 (10), 6:4, 6:4.

Първият двубой от тази група се изигра късно снощи, като в него Флавия Пенета (Италия) надви с 2:0 сета Ализе Корне (Франция).

Програмата за деня ще завърши с четвъртата среща от Група „Средец” от началото на турнира. Доминика Цибулкова и Карла Суарес Наваро ще премерят сили в пряк дуел за лидерската позиция във временното класиране. Испанката ще търси реванш за тежката загуба, която претърпя от словачката на Australian Open тази година – 1:6, 0:6. Това е и единственият дуел между двете.

Програмата за двубоите в сряда:
18:00 Андреа Петкович - Цветана Пиронкова
Екатерина Макарова - Гарбине Мугуруса
Доминика Цибулкова - Карла Суарес Наваро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки