Гришо не иска в Лондон като резерва

„Ако не се класирам, значи не заслужавам", категоричен бе българинът след загубата си от Анди Мъри

Гришо не иска в Лондон като резерва

Григор Димитров няма да се възползва от евен­туална възможност да бъде записан като резер­ва за финалния турнир от веригата „Мастърс" в Лондон. Снощи най-до­брият ни тенисист падна с 3:6, 3:6 от Анди Мъри на 1/8-финалите в Париж и така приключи сезона. Първата ни ракета има­ше шанс да попадне сред първите 8, но ако стигне до мача за титлата. Пред Григор обаче може да се открие възможност да пътува за
английската столица като резерва.

„Ако не се класирам, значи не заслужавам. Не бих отишъл в Лондон, за да се надявам някой да се контузи и тогава да вляза на неговото място", спо­дели 23-годишният хасковец в интервю за най-го­лемия френски спортен вестник „Екип".

Димитров призна, че се чувства доста добре в момента и за него евентуал­ното участие в Лондон ще бъде достоен завършек на силния сезон.

Българската звезда в тура очаква да се предста­ви още по-силно догоди­на. Според него партнь­орството с треньора Роджър Рашийд го е направило по-зрял на корта.

„Работата, която свър­шихме преди началото на сезона, и изиграните ма­чове ми донесоха тази зрялост. Наистина нау­чих много, макар и това да се случи по-бавно от очакваното. Важното е, че в момента се чувствам много добре и съм уверен в собствените си възмож­ности. Имам големи очаквания към себе си за следващата година и се надявам да се представя добре в турнирите от „Го­лемият шлем", добави Димитров.

Преди българинът и Мъри да излязат на кор­та, Кевин Андерсън под­несе изненадата на деня в Париж, след като елими­нира Стан Вавринка. Представителят на Южна Африка се справи 6:7 (2), 7:5, 7:6 (3) с швейцареца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки