Ясни са шампионите на България по мотокрос за 2014 година

Завърши 10-ти последен кръг на Републиканския шампионат по мотокрос за тази година

Ясни са шампионите на България по мотокрос за 2014 година

Завърши 10-ти последен кръг на Републиканския шампионат по мотокрос за тази година. На мотополигона в град Айтос пред близо 10 000 зрители по време на състезателния уикенд, 66 участника от България се състезаваха в различните класове.

Трасето беше в идеално състояние, а времетоблагоприятно за зрители и участници, като температурите бяха около 12 градуса и не духаше вятър.

Много емоции предложи на съгражданите си Николай Йовчев / Хонда/, който  кара изключително атрактивно през двата дни и напълно заслужи аплодисментите и подкрепата на зрителите около трасето. Във втория манш Йовчев нарочно остана няколко секунди на старта и тръгна последен, след което в рамките на 2 обиколки си върна лидерската позиция и я запази до края. Освен че спечели днешното състезание в клас МХ1, Йовчев стана и шампион на България за тази година. Втори след днешното състезание в клас МХ1 се нареди Денислав Ангелов /КТМ/, а трети Калоян Илиев /Ямаха/.

При най-малките, в клас МХ65, победител в Гран При Айтос и шампион на България за сезона стана Кристиян Иванов /КТМ/. Младата ни надежда спечели и двата манша повече от убедително, а след него се наредиха Ерай Хасан /КТМ/ и Християн Даков /КТМ/.

В клас МХ85 безапелационен шампион и победител е Хакан Халми /КТМ/. Състезателят на МСК „Севлиево“ спечели и днешното състезание, след като печелеше абсолютно всички стартове от началото на годината. Това бе последният старт на Халми в клас МХ85, като от догодина той ще кара в клас МХ2. Втори след Хакан Халми в Айтос се нареди Юлиян Георгиев /КТМ/, а трети – Алекс Димитров /КТМ/.

В клас МХ2 очакваният победител Майкъл Иванов /Хускварна/ не спечели днешното състезание заради няколко падания и повреда в мотора през първия манш. Майкъл и екипът му стабилизираха машината за втория, където Майкъл отвя конкуренцията и успя да го спечели, но заради едва 8-те точки от първия манш, Иванов остана 4-ти с актив от 33 точки. Въпреки това обаче Майкъл е шампион на България в клас МХ2 и както е известно от догодина той ще кара в Световния шампионат в същия клас, заедно с друг наш сънародник – Петър Петров. Любомир Васев /Ямаха/ спечели днешната надпревара в клас МХ2, втори остана Георги Георгиев /Сузуки/, а трети – Кристиян Ангелов /Ямаха/.

В клас МХ шампион за тази година стана Юлиян Райчев /Кавазаки/, който днес остана на 2-ро място в крайното класиране въпреки победата си в първия манш. Във втория обаче остана зад лидера Веселин Малинов /Ямаха/. И двамата събраха по 47 точки, но предимство в крайното подреждане има състезалят с по-предно класиране във втория състезателен манш. По този начин Малинов стана победител в Айтос, Райчев се нареди втори, а Теодор Гигов /Кавазаки/ – трети.

С Гран При Айтос бе закрит официално Сезон 2014. Но любителите на мотокроса ще могат да се насладят на спорта още следващия уикенд, когато ще се проведе традиционният мотосъбор в град Бобошево за 58-а поредна година. 

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки