Ню Йорк Айлендърс записа пета поредна победа в НХЛ

Вижте всички резултати от мачовете в НХЛ

Ню Йорк Айлендърс записа пета поредна победа в НХЛ

Отборът на Ню Йорк Айлендърс надделя над домакина Флорида с 4:3 след дузпи и записа пета поредна победа в Националната хокейна лига. Кайл Окпосо вкара решаващия наказателен удар, а Ярослав Халак направи 35 спасявания и помогна на тима си да се утвърди на второто място в дивизия Метрополитън само на точка зад лидера Питсбърг. Гостите поведоха с 3:1 с попадения на Райън Стром, Николай Кульомин и Джон Таварес, но Флорида успя да изравни с течен изстрел на Аарон Екбалд 2:35 минути преди края. Джими Хейс и Брайън Кембъл също се разписаха за домакините. Паскал Дюпюи се разписа два пъти и донесе победата на Питсбърг с 2:1 в залата на Торонто.

Вратарят на канадците Жонатан Берние отрази 38 удара, но това не беше достатъчно. Люк Глендединг се отличи с гол и асистенция при успеха на Детройт над гостуващия Чикаго с 4:1. Йоан Францен, Томаш Татар и Брендън Смит зарадваха феновете в "Джо Луис Арена" с попаденията си. Почетния гол за съперника реализира Патрик Кейн при числен превес. Центърът Мартин Ханзал се отличи с хеттрик за успеха на Аризона с 5:0 над домакина Ванкувър.

Шейн Доун и Кийт Яндъл също се разписаха, а вратарят Девън Дубник отрази всичките 35 удара и записа девети "шътаут" в кариерата си и първи от почти 11 месеца насам. Майк Камалери вкара единствения гол в средата на третата част за победата на Ню Джърси над домакина Вашингтон с 1:0. Вратарят Кори Шнайдер направи 30 спасявания за първия си "шътаут" за сезона. Столичани прекъснаха серия от три поредни победи. Джеймс Вишневски и Ник Фолиньо се разписаха по два пъти за победата на Кълъмбъс над домакина Филаделфия с 4:3.

Срещи от редовния сезон в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):
Филаделфия - Кълъмбъс - 3:4
Вашинтгон - Ню Джърси - 0:1
Торонто - Пистбърг - 1:2
Детройт - Чикаго - 4:1
Флорида - НЙ Айлендърс - 3:4 след дузпи
Ванкувър - Аризона - 0:5

Източна конференция
Атлантическа дивизия:
Монреал 25 точки,
Тампа Бей 24,
Детройт 21,
Отава 20
дивизия Метрополитън:
Питсбърг 23,
Ню Йорк Айлендърс 22,
Ню Джърси 18,
Вашингтон 17

Западна конференция
Централна дивизия:
Сейнт Луис 23,
Нешвил 22,
Уинипег 20,
Чикаго 19
Тихоокеанска дивизия:
Анахайм 25,
Ванкувър 24,
Калгари 22,
Лос Анджелис 20

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки