БФВ плаши Казийски със спиране на правата

Правата на Матей Казийски може да бъдат спрени заради казуса "Славия"

БФВ плаши Казийски със спиране на правата
Българската федерация по волейбол (БФВ) заплаши Матей Казийски с отнемане на състезателните права. След четиричасово заседание на УС на организацията се оказа, че темата отново е влязла в дневния ред.

Вицепрезидентът на БФВ Иван Тодоров каза, че е получена молба от "Славия". Белите са поискали от федерацията съдействие за защита на интересите на клуба.

А клубът твърди, че търси 180 хил. евро от бившия си състезател. "Еднократно, не всяка година", уточни Владимир Симеонов от "Славия", който е сред членовете на УС на БФВ.

"Управителният съвет единодушно реши, че подкрепя "Славия" и приканва Матей Казийски да изчисти отношенията си с клуба до 15 март 2015 г. В противен случай си запазваме правото да предприемем по-нататъшни действия, съобразно правилника на Европейската волейболна конфедерация", каза Тодоров. Самият той уточни малко по-късно, че тези по-нататъшни действия включват спиране на правата.

От федерацията не обясниха как е определена датата 15 март 2015 г. Не стана ясно и дали е съвпадение, че казусът с Казийски и "Славия" се повдига отново броени дни след думите на състезателя, че волейболът в България умира и че трябва да се промени ръководството.

Последно темата се обсъждаше през 2012 г. около скандала покрай Казийски и Радостин Стойчев, които напуснаха националния отбор. Тогава се оказа, че волейболната федерация е върнала Казийски на "Славия". Това се случи след пуснат празен лист сред членовете на УС на федерацията и обявяване на проведено заседание със задна дата. Масово членовете на съвета твърдяха, че са забравили или че не са наясно за какво са се подписали. Красимир Илиев единствен изрази неодобрение и подаде оставка.

Първоначално на 30 юли 2007 г. Казийски беше обявен за свободен състезател от Комисията по трансфери към БФВ, а по-късно решението беше потвърдено от Апелативната комисия. Самият волейболист обявил тогава, че е прекратил едностранно договора си, за което е платил "обезщетение за неспазено предизвестие". Пет години по-късно БФВ твърди, че е разгледана жалба на "Славия" към решението на Апелативната комисия.

"Това е ужасно неприятен казус. Направихме чудеса от дипломатичност. Проявихме страшно много дипломатичност, позитивност в отношението си с Матей Казийски. Сигурен съм, че и той има нужда от националния отбор", каза Тодоров, цитиран от „Дневник”.
Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки