В САЩ чакат още по-добра година от Григор

Федерер: Младите ще печелят големи турнири

В САЩ чакат още по-добра година от Григор

Следващият сезон ще бъде още по-добър за Григор Димитров, смята специалистът по тенис на в. USA Today Дъглас Робсън, който  направи прогнози за 2015 г. и очаква младите звезди да изкачат още едно стъпало, пише "24 часа".

 

„Вавринка разби монопола на голямата четворка (Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри), но по-младите от него ще са в центъра на вниманието през новия сезон. Кей Нишикори, Милош Раонич, Марин Чилич и Григор Димитров - всички са на възраст между 23 и 26 г. и завършиха 2014 г. с рекордни класирания в кариерите си. Хърватинът Чилич победи японеца Нишикори на финала на US Open, като и за двамата това бе първи мач за титлата в турнир от „Големият шлем". Раонич и Димитров стигнаха полуфинал на „Уимбълдън". 

 

Според Федерер младите ще скъсят разликата до най-добрите в света.


„Следващото поколение - Нишикори, Раонич, Димитров и останалите, ще играят още по-добре и най-вероятно ще печелят по-големи турнири като тези от серията „Мастърс 1000", а защо не и от „Големият шлем", смята швейцарецът.


Според USA Today през 2015 г. Джокович ще продължи да доминира (когато през 2008 г. в Австралия той спечели първата си титла от „Големият шлем", майка му Дияна заяви, че кралят е мъртъв, като коментарът се отнасяше за Федерер). На Новак не му пречат нито сватбата, нито раждането на детето и той уверено носи короната.


С голям интерес се очаква и завръщането на Рафаел Надал, който не можа да изиграе пълен сезон за трети пореден път. Много силно представяне (но с проблеми в кръста) най-вероятно ще видим и от Федерер. Нека не забравяме, че той търпи последствията от 1221 изиграни мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки