Кот д'Ивоар хвана влака за КАН след нервно 0:0 с 10-те от Камерун

"Слоновете" спечелиха нужната им точка и се класираха за финалите като втори в Група D с 10 точки, ДР Конго победи и остана трети с 9

Кот д'Ивоар хвана влака за КАН след нервно 0:0 с 10-те от Камерун
Кот д’Ивоар и Камерун завършиха 0:0 в Абиджан , което бе напълно достатъчно за „слоновете” да последват своя съперник към финалите за Купата на Африка в началото на 2015-та в Екваториална Гвинея.

Преди мач Камерун вече се бе класирал за финалите, а Кот д’Ивоар имаше нужда от точка да си гарантира втората позиция пред ДР Конго и точно това се случи.

Камерунците завършиха квалификационната кампания в тази група D като лидери без загуба (4 победи, 2 ремита), а Кот д’Ивоар с 10 точки стана недостижим за ДР Конго, който победи Сиера Леоне с 3:1 у дома и събра 9.

В Абиджан Жервиньо беше най-опасният играч на домакините преди почивката, но три негови опита не затрудниха вратаря, а Нжие бе блокиран в последния момент при атака на камерунците.

Вилфред Бони замени Ласина Траоре на почивката, а в 57-ата минута капитанът на Камерун М’Биа заслужи втори жълт картон за нарушение срещу откъсващия се Жервиньо и остави своите с 10 души.

Яя Туре стреля отлично от последвалия пряк свободен удар и препарира вратаря Ондуа, но Абубакар успя с глава да изчисти от голлинията.

Ново изчистване от голлинията попречи на „слоновете” в 72-ата минута, а претенции на Жервиньо за дузпа бяха подминати.

По същото време ДР Конго вече водеше с 2:1 на Сиера Леоне и един гол на Камерун щеше да изхвърли Кот д’Ивоар от финалите за Купата на Африка, но това не се случи и нулевото реми класира домакините като втори в групата.

Купата на африканските нации ще се проведе от 17 януари до 8 февурари в Екаториална Гвинея, след като Мароко отказа домакинство заради опасността от ебола. За финалите се класират първите два отбора от всички 7 квалификационни групи плюс най-добрият трети.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки