"Червените" лидери срещу "зелените" шампиони в мача на истината

В последните 15 мача ЦСКА има само една загуба, която идва именно от Лудогорец

"Червените" лидери срещу "зелените" шампиони в мача на истината

ЦСКА и Лудогорец излизат днес в 16:00 часа на "Армията", за да продължат чрез директен мач битката си за титлата. „Червените” влизат в двубоя с аванс от 5 точки на върха в класирането, но и в крайно не­гативна серия срещу актуалния си съперник. ЦСКА още търси първата си шампионатна побе­да над Лудогорец. Страстите преди сблъсъка очаквано са крайно нагорещени заради по­редица от номера и опит за на­тиск. Напрежението ескалира в последните часове заради опре­делянето на съдия на мача. Ра­зигра се грозна сценка с номини­рането на скандалния рефер Ни­колай Йорданов, което предиз­вика взрив от реакции.

ЦСКА има само една загуба в изминалите 15 кръга, която бе фиксирана именно срещу Лудо­горец. В Разград „червените” отстъпиха с 0:2, въпреки че бя­ха равностойни и дори създадо­ха по-чисти положения за гол.

В доста мачове между двата отбора именно шансът убягва­ше на ЦСКА, за да стигне до ус­пеха. В първата среща от кратката история на сблъсъци­те между двата тима „червени­те” пропиляха аванс от два гола на "Армията", като допуснаха изравняване до 2:2 в последни­те минути. Дотам се стигна, след като в самия край на пър­вото полувреме Янис Зику про­пиля златна възможност да нап­рави резултата 3:0. ЦСКА няма­ше късмет и във втория мач с Лудогорец в Разград, след който бе определен u шампионът през 2012 година. Тогава армей­ците удариха 3 греди и паднаха с 0:1.

Пред треньорския щаб на ар­мейците има една основна ди­лема - дали да се започне с Жуан Фелипе в титулярния състав или с Борис Галчев. Стойчо има нужните аргументи за всяко ед­но от двете решения. Ако предпочете Галчев, това озна­чава ориентация към по-дефанзивния и предпазлив подход, който при него винаги е водещ в подобни мачове. Ако заложи на Фелипе, от ЦСКА ще може да се очаква по-офанзивен футбол, с малко повече уклон към търсенето на гола.

Другата, но по-незначителна въпросителна е кой да бъде изб­ран за левия фланг на атаката. Там за място в състава ще спо­рят Луис Соарес-Платини, Карачанаков и Милисавлевич. Идея­та на Младенов бе да старти­ра с Платини, но той се прибра едва вчера от родината си Кабо Верде заради ангажименти с националния отбор. Така Стой­чо ще трябва да прецени дали да заложи на него сред 11-те, при положение че има само ед­на тренировка с отбора за пос­ледните 12 дни.

ЦСКА ще търси по-агресивно начало, предопределено и от заряда, който ще дойде от трибуните. Ще разчита много на статичните положения пред вратата на съперника и шутове от средна и далечна дистанция, при които Владис­лав Стоянов често изпитва проблеми.

В Лудогорец всички титуля­ри са ясни с изключение на то­зи, който трябва да действа в зоната на левия краен защит­ник. Там за място в състава се борят налаганият в последни­те мачове Браян Ангуло и Йордан Минев. Шансовете на два­мата да започнат двубоя са 50 на 50, като задачата на Георги Дерменджиев не е никак лесна. Големият проблем пред него обаче ще е отсъствието на Роман Безяк. Така на върха на атака­та за разградчани като титу­ляр ще започне Юнес Хамза. Тунизиецът вече има мач на "Ар­мията". Той игра на този ста­дион в плейофите през про­летта при победата на ЦСКА над Ботев с 2:0.

Върджил Мисиджан почти си­гурно отново ще остане резер­ва, а по двете крила ще атаку­ват Михаил Александров и Дани Абало, който се намира във въз­ходяща форма.

Дерменджиев за разлика от предшественика си Стоев е по-предпазлив при подобни гос­тувания и не е изключено в оп­ределени периоди от мача Лу­догорец да изневери на стила си.

Двубоят ЦСКА - Лудогорец започва в 16:00 часа и ще бъде предаван пряко по Нова ТВ.

НА ЖИВО: Арда - Крумовград (СЪСТАВИ)

Следете тук битката в Кърджали

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки