Литекс стигна до класика срещу 10 от Черно море (+ВИДЕО)

Победата изпрати отбора на Краси Балъков в първата шестица във временното класиране

Литекс стигна до класика срещу 10 от Черно море (+ВИДЕО)

Литекс спечели с 3:0 гостуването си на Черно море в първия двубой от XVI кръг на А група, което изпрати отбора на Красимир Балъков в първата шестица във временното класиране. Двата отбора показаха равностойна игра през първата част като домакините имаха няколко добри възможности да открият резултата в първите минути на двубоя. Уилмар Джордан откри в 29-ата минута след добър пробив на Страхил Попов. През второто полувреме Сашо Александров бе изгонен с директен червен картон, което направи задачата на Черно море още по-сложна. В края на двубоя умората си каза думата и след бърза атака на Литекс колумбиецът Асприля направи 2:0 в 89-ата минута. Резервата Кирил Десподов оформи крайния резултат във втората минута на добавеното време.

Въпреки изключително тежкия терен на стадион „Тича” двата отбора показаха добра и офанзивна игра още в първите минути на срещата. Тодор Паланков получи добра възможност да открие резултата в 5-ата минута, но от чиста позиция не уцели очертанията на вратата.



Нова възможност за гол пред „моряците” се откри три минути по-късно, но Паланков не успя да преодолее Баривиейра, който парира удара му отправен от непосредствена близост.

Литекс също търсеше гола, но предимно с бързи контраатаки, които бяха организирани от Уилмар Джордан и Данило Асприля.

В 29-ата минута Страхил Попов направи добър самостоятелен рейд по дясното крило и с меко подаване в полето на домакините намери Джордан, който с бедро отклони топката във вратата на Пиргов – 1:0 за Литекс.

Домакините опитаха бързо да върнат гола и минута след попадението Симеон Райков пропсуна от чиста позиция, след като се забави и удара му бе спрян от защитник в оранжево.

В края на първата част Тодор Паланков се справи със защитник на Литекс и успя да нанесе удар, но Баривиейра бе заел добра позиция и изби.

Късметът не бе на страната на „моряците” и в 48-ата минута, след като Котев почти си вкара автогол, при опита си да изчисти центрирана топка в полето на Литекс, но Божиков стигна на време и изчисти от голлинията.

В 55-ата минута Сашо Александров удари с лакът Данило Асприля, който се свлече на земята и главният рефер не се поколеба да покаже директен червен картон на Александров, оставяйки Черно море с 10 човека.

Джордан се пребори за топка на десния фланг в 63-ата минута и изведе Асприля сам срещу Пиргов, но вратарят на домакините скъси ъгъла и успя да избие удара на Асприля.

Влезлият като резерва Курьор успя да изненада вратаря на гостите в 71-ата минута, но прехвърлящият удар не намери целта си.

Кирил Десподов влезе за състава на Литекс в 73-ата минута и след по-малко от минута бе близо да отбележи втори гол за гостите, но ударът му срещна десния страничен стълб.

Численото превъзходство си каза думата и в самия край на срещата паднаха нови две попадения. Асприля проби през центъра и успя да надбяга Клок, който дори накрая се спря, измами и вратаря на домакините, след което преодоля  защитник и на празна врата направи 2:0.

Във втората минута от даденото четириминутно продължение, Кирил Десподов получи добра топка на левия фланг и с премерен удар прати топката за трети път в мрежата на Пиргов, оформяйки крайният резултат.

Победата изпрати Литекс в челната шестица във временното класиране, докато Черно море остава на осмата си позиция.

А ФГ 14/15

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 0 ЦСКА 15 11 3 1 33:8 25 36
2 0 Лудогорец 15 9 4 2 31:11 20 31
3 0 Берое 15 8 3 4 26:15 11 27
4 -1 Литекс 16 8 1 7 27:21 6 25
5 1 Левски 15 7 3 5 18:18 0 24
6 1 Ботев Пд 15 7 3 5 23:19 4 24
7 1 Локо Сф 15 7 2 6 16:17 -1 23
8 0 Черно Море 16 6 3 7 19:18 1 21
9 0 Локо Пд 15 4 4 7 11:23 -12 16
10 0 Славия 15 3 4 8
Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки