Вили Вуцов: Не виждам какви претенции могат да имат от Левски

„Мачът щеше да има друга развръзка, ако се бе играл по правилата. Те обаче бяха забравени днес”

Вили Вуцов: Не виждам какви претенции могат да имат от Левски

„Като има такъв резултатат, е виновен треньорът.”

Това сподели Вили Вуцов, след като воденият от него тим на Ботев (Пловдив) отстъпи като домакин пред Левски с 0:3 в среща от XVI кръг на българската „А” футболна група.

„След като Левски ни надбори почти по целия терен, няма какво да говорим много. Аз приемам изцяло вината и критиките. Когато бием, всичко е добре, но когато губим, трябва да си понесем отговорността. Аз лично видях това, което трябваше, но анализите няма да ги правя тук. Истината е, че загубихме по един нелеп начин. Това 3:0 не отговаря на играта, даже мисля, че не заслужавахме да загубим. С лека ръка пропуснахме няколко положения, а после Левски поведе без да има реално такова. След това моите смени очевидно не бяха правилните и се получи един хаос, а в него получихме два гола. Нека не забравяме обаче, че отборът ни е съставен от млади играчи и днес сякаш прегоряхме всички, в това число и аз. Мачът можеше да има съвсем друга развръзка, ако всичко се бе развило по правилата. Правилата обаче бяха забравени някъде днес! Още в петата минута имаше безспорна дузпа на Крумов срещу Чунчуков. Тази дузпа се видя от много далеч, сигурно даже и хората, които не са гледали мача я видяха. След това имаше спестен втори жълт картон, а при първия гол на Левски нямаше дори съмнения за нарушение. Явно обаче нещата са такива и кой, където и каквото има да наваксва, ще го прави срещу Ботев”, каза Вуцов и продължи по темата със съдийството:

„За жалост всеки се упражнява срещу Ботев, а това е клуб с велика история и традиции. В поредица мачове ни се слагат неопитни съдии, които аз дори не съм виждал. След мача с Локо (Сф) имахме устна договорка да не пускаме жалба срещу рефера, а той да не свири мач до края на годината. Вижте обаче вчера в Горна Оряховица кой е бил рефер.”

„Не знам Левски какви претенции могат да имат. Ако на нас ни се свири така някъде, аз няма да мръдна от пейката. Щом такава дузпа не се свири за домакините, при такава обстановка, няма какво да коментираме. Да гледат внимателно колко нарушения имаше Пламен Димов за жълт картон. Аз ги преброих три, той получи един. Да не говорим за първия гол. Има записи – гледайте ги. Да не говорим за удара без топка на Прохазка. Сигурно реферът е искал нещо да компенсира, но нека някой да ми каже какво щеше да се случиу, ако бе отсъдена дузпа в нашата полза още в 4-ата минута!”

„Ако е имало нерви от наша страна, то нервите от другата страна бяха два пъти повече. Съжалявам само за нашата публика, която се опитваше всячески да ни помогне. До края на сезона ще се борим за първата шестица. Мисля, че днес направихме крачка назад, но не и че сме паднали. Първенството продължава и ще се опитаме да се борим. Имаме много контузени и доста хора играха в не много добро функционално състояние. Надявам се времето да ни помогне да се излекуваме. Ние бяхме отписани преди мача с Ловеч, сега пак ни отписват. Сега отиваме в София и излизаме срещу един силен отбор на Славия. При една победа, ще имаме шансове за топ 6. Ще се борим, далеч по-добре е израстването на този отбор да стане през първата шестица. Ако не стане, във втората шестица също се играе футбол.”

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки