Лечков за Пенев и Бербатов: Любо няма право да се сърди, една звезда отбор не прави

„С приятели като моите, врагове не ми трябват”

Лечков за Пенев и Бербатов: Любо няма право да се сърди, една звезда отбор не прави

Не разбирам реакцията на Любослав Пенев след отстраняването му от поста треньор на националния отбор, заяви вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

„Не бих си позволил да коментирам личностните качества на Пенев. Но явно, с приятели като моите, врагове не ми трябват. Стана ясно, че ние, неговите съотборници, сме му били приятели, а той на нас - не”, заяви Лечков пред Радио „Фокус”.

Според него, реакцията на Пенев и медийните му изказвания са били пресилени и не особено коректни.

„Отстраняването на Пенев не означава, че не го харесваме като човек. Става въпрос за футбол и за треньорска работа. Ако успееш да накараш отбора да играе, ако печелиш – оставаш. Ако не, си отиваш. А българският национален отбор губеше,” заяви Лечков и допълни, че това е единственото, заради което Пенев е бил отстранен.

„Световната практика е такава. Там даже условията са по–жестоки. Треньори–звезди са си тръгвали, защото са губили по три мача. И никой не се сърди. Няма и право, треньор се наема, за да печели. Ако не печели, следва раздяла, изплаща се обезщетение, ако е предвидено такова. Няма място за сръдни, нито за коментари на личности. Още повече за коментари, този е такъв, а онзи онакъв. Не е достойно”, коментира Йордан  Лечков и допълни, че предстои избор на нов треньор и неговата основна задача ще бъде да мобилизира отбора.

„Футболът е колективна игра, на терена са 11 играчи. Не е оправдание, че се губи, защото този или онзи не играе в националния отбор. Задача на треньора е да направи така, че футболистите да показват най-доброто от себе си. Разбира се, има и звезди, но те не са основата на победата. Една звезда отбор не прави. Трябва да има екипност. Мисля, че феновете го разбират и подкрепят решението ни. Най-важен е футболът, а във футбола, най-важни са головете. Няма ли такива, няма игра”, категоричен бе Данчо Лечков, който бе посочен от Любослав Пенев за „другият голям виновник” за състоянието на националния ни отбор.

Заради него Бербатов не се върна в националния отбор. Аз говорих с него няколко пъти и той беше ОК. Заради Лечков, той не се завърна. А щеше да счупи много рекорди и щеше да бъде полезен за национала. Но заради Лечков, който отговаря за националните отбори, Бербатов не се завърна. Как този човек изобщо е на свобода? Той колко дела има – пет, седем, сто? Той съсипа града си и отбора си”, коментира Пенев през уикенда.

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки