Любо обвини Боби в лъжа и отсече: Редно е някои да се оттеглят и нещата да тръгнат в друга посока

„Аз и целият ми щаб се вместваме в месечното възнаграждение на предишния наставник”

Любо обвини Боби в лъжа и отсече: Редно е някои да се оттеглят и нещата да тръгнат в друга посока

„Четиримата треньори на България се вместваме в месечното възнаграждение на предишния наставник (Лотар Матеус). Какво да коментираме повече?”

Това каза Любослав Пенев в ефира на бТВ, след като днес Емил Костадинов посочи, че националният селекционер е получвал „нереално високата заплата”. През уикенда специалистът нападна остро ръководството на Българския футболен съюз и повечето членове на Изпълкома, а сега допълни следното:

„Казах само това, което мисля. Смятам, че е редно хората да чуят моето мнение. Все пак съм бивш или настоящ селекционер, очаквам новини от БФС. Чувам, че започват да работят по идеи, които аз съм дал, няма проблеми, нека ги реализират без мен. Иначе аз каззах за намаляване на чужденците. В Лудогорец, например, всеки мач играят 7-9 чужденци в състава. Не може да говорим за бъдещето на българския спорт, щом в състава ти от 25 човека има, условно, 20 чужденци. Затова няма как да не кажа как се манипуилра футболната общественост!”

За Борислав Михайлов:

„Всеки допуска грешки, но Боби е президент. Той трябва да контролира тези от Изпълкома, особено тези, които нямат общо с футбола. Не може ние да завършваме мач и зад всеки ъгъл да излиза човек от Изпълкома, който да плюе по отбора. Това вкарва напрежение в тима и е целенасочено. Боби каза след Изпълкома, че не сме разговаряли, а това не е вярно! Напротив, във вторник и в сряда говорихме по телефона. В четвърътк той каза обратното, а аз ясно и точно заявих своята позиция. Нека те си вземат решението. Няма как да си подам оставка и да стане по взаимно съгласие. Аз ще си тръгна с високо вдигната глава и не се срамувам от това,което съм направил. Говорим за подмладяване с опит за пласиране. Опит казвам, защото ние сме далеч от световните сили. Няма как да се преборим с Италия или с Хърватска. Видя се една Малта, дори, вкъщи. Армения продава играчи за по 20-30 млн. евро, ние нямаме такива топфутболисти. Един такъв изгонихме (Димитър Бербатов). А не да играем с 50 чужденци от 51 играчи.”

За думите на Бербатов, че някой ден ще се върне, за да „оправи футбола” и дали е възможно Любо Пенев да е лицето на промяната:

„Аз не разбирам от този тип политика, но като става въпрос за футбол, е редно малко по малко да започваме да променяме тази действителност и може би този Изпълком. Не всички, но може би е редно някои най-достойно да се оттеглят и нещата да тръгнат в друга посока. Това е задължително да се случи! Аз нямам амбицията да бъда президент, за мен това е прекалено скучна работа. Не са това моите идеи и цели. Аз съм решил да бъда треньор и да се развивам в треньорската професия.”

За националния отбор:

„Аз съм ОК с футболистите, обичам си ги. Винаги съм ги защитавал, харесвал си ги. Повечето от тези хора аз съм ги представил пред света. Оставям един млад отбор – вратари имаме, защитници също, крайни защитници, в средата на терена, в предни позиции имаме един Божинов, който гледам нещо се събужда. Дано остане така, повече време, прогледнал, но да не слуша други хора, особено приближени. В националния отбор имаме 10-ина дни и 4-5 тренировки, но не и достатъчно време да направиш нещо съществено. Имаме състав, който може да играе много силно, ако легионерите играят редовно и са във форма. Тогава вече отборът ни изглежда по различен начин. Ако те паднат под 90% от своето ниво, автоматично падаме много като общ изглед.  Играчите също искат да играят на голям форум, но това са специфични подробности от футболната материя, с които не са наясно всички тези разбирачи.”

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки