Лечков: Попето нарочно изпусна дузпата

Любо Пенев се готви в сос и сам ще се пържи в него, каза още вицепрезидентът на БФС

Лечков: Попето нарочно изпусна дузпата
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде поредното си интервю след скандалното изказване на бившия националния селекционер Любослав Пенев.

Лечков отговори с "Да" на въпрос "Имате ли усещането, че Ивелин Попов нарочно изпусна дузпата срещу Малта?". Лечков се съгласи и че отново сме се върнали на дъното в интервю пред БНТ.

"Общото месечно възнаграждение на Пенев беше 35 000, като само 6 000 отиваха към директна негова сметка, останалите се насочваха към негова испанска сметка", добави Лечков.

„Любо Пенев се готви в сос и сам ще се пържи в него. Къде са ни резултатите? Кой трябва да каже на български език, че нямаме резултати и имаше 1000 човека срещу Малта? Започнахме да се сравняваме с Малта! С Малта! Трябва да търсим решения, а не вина. Никого не съм обвинявал в нищо и не съм бил морален съдник”, каза Лечков в „Тази сутрин” по БиТиВи.

Лечков отново заяви готовността си да си подаде оставката като вицепрезидент на БФС: "Ако съм виновен, още утре си подавам оставката".

„Да попитам Пенев кога съм бил лицемер. Когато го предложих за селекционер и имах дела или сега – когато вече нямам, но го уволнихме? Защо не тръгна да ги разправя тези неща преди три-четири години? Може би се е натискал на всяка цена да стане национален. Никой не го е бил през ръцете да става национален треньор. Не се чувствам виновен за Бербатов. Няма с кого какво да деля”.

Лечков отново потвърди новината от вчера, че две са кандидатурите за нов селекционер. Това са Ивайло Петев и Стойчо Стоев.

„Решението за нов селекционер ще се вземе от Изпълкома, както Изпълкома уволни Любо Пенев”, каза още Лечков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки