Кобрата пое вината за загубата от Кличко и разкри мръсните номера на украинеца в детайли (ВИДЕО+СНИМКИ)

Поздравих Кличко за победата, но той не заслужава моето уважение, категоричен остава българинът

Кобрата пое вината за загубата от Кличко и разкри мръсните номера на украинеца в детайли (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кубрат Пулев даде пространна пресконференция, продължила почти час и половина, в която отговори на абсолютно всички журналистически въпроси. Кобрата разкри мръсните номера, които Кличко му е правил в месеците преди мача, както и непосредствено преди гонга. Българинът може да се раздели с мениджърската си компания "Зауерланд", като се очаква още следващата седмица да има среща, на която това да стане ясно.

„Ще се радвам, ако има шампиони след мен. Доста глупости се изговориха от хора, които са журналисти, които имат сериозни предавания, компетентни в бокса. Не бях чувал толкова некомпетентно мнение от хора, които имат аудитория и носят някаква отговорност, да се изказват по този злобен начин, по който не им отива, мисля, че не е редно”, започна Кобрата.

„Може би все още съм неопитен. Натрупах много, много опит, въпреки само петте рунда. Възстановен съм напълно”.

„Може би не бях на необходимото ниво в защитен план. Не можах да покажа това, което бяхме тренирали, за което бях подготвен. Кличко е супер боксьор, най-добрият в категорията фактически. Бях много натрениран. На него също му беше доста тежко, не можеше да пласира качествено ударите си. Неудобен противник съм. Основната ми грешка е, че пропуснах това ляво кроше, и не един път. От доста дълги години това ми е пробойната, от негова - страна той го бие перфектно, това му е специалитетът. Моят отбор бяхме наясно не атакува с много удари и комбинации, той  има ляв прав, ляв-десен и ляво кроше, това му носи успех и ги прави перфектно. Може би правите ми удари са ми по-добри от неговите, което го доказах и в първия рунд, когато го разклатих. Чувствах се много уверен, даже прекалено спокоен, концентриран. Когато влязох в залата преди мача се изненадах колко много българи има”.

„За мен уважението е изключително важно. Няма как човек да заслужи уважението ми, когато играе толкова мръсни номера. Добър е, честитих му. Видяхте и радостта му след победата. Не бях лесна задача, с която той се справи. Докъде късмет, докъде моя грешка. Във всеки един спорт има шанс, който обаче на страната на по-добрия. Допуснах грешка и това е факт. Не може да ме накарат да уважавам човек с толкова мръсни номера. Аз се опитвах да не им обръщам внимание, защото мачът ще се реши на ринга, където нямат значение. За уважението ми обаче те имат”.

„Никога през живота си не бях нокаутиран. Мислех си, че съм дебелоглав, защото държа на удари, много пъти съм бил и в нокдаун. В боса е обратното на футбола – когато те боли се усмихваш и се опитваш да не го показваш. Ударите му бяха резки и точни. Не бяха чак толкова тежки, понасял съм и по-тежки”.

Кубрат не изключи възможността да смени агенцията, която го представлява /”Зауерланд”/, както и треньора си.

„Може ще го мислим, все още сме на почивна вълна, почивам си, почти цяла година тренирах и нямах време за абсолютно никого и не обръщах внимание на никого.

„Тактиката беше да играя своята игра. Преди мача казах, че имам намерение да бягам и те веднага реагираха. Рингът беше по-малък, по-мек, няколко часа преди това ми го казаха. Аз нямах намерение да бягам, нарочно казах така и те веднага реагираха. Може би трябваше трети и четвърти рунд да тръгна по-брутално напред. Това беше нещото, което не направих. Мисля, че ако нашият контакт със „Зауерланд” беше по-добър, нещата щяха да са по-добри. Срещу такава сериозна империя като К2 /мениджърската агенция на Кличко/ мисля, че се справихме добре. Аз наистина може, никого не обвинявам. Всички войни и долни номера, нямаше да са от значение, ако бях се справил на ринга. Аз се уча и продължавам да се уча и да се усъвършенствам. Може би ще се уча цял живот”.

„Той не се беше сблъсквал с такъв тип боксьор – от неговата класа, от неговия стил. Като има неща, в които и го превъзхождам. Първият нокдаун не мисля, че реши мача. Първите нокдауни почти не ги усетих. Поради взривния удар и точно пласиран – моментно прекъсване. Можех да стана, но усещах, че съм един добре пиян човек”.

„Допингът не е от значение, когато се качим на ринга. Може да му помогне, но отново отчитам грешките си. Не знам дали е взимал допинг, дори в момента ме съдят, защото съм казал, че може би взима, щом не иска да се подложи на проба. Това е едно от нещата, поради които не ги уважавам. Аз съм човек от малка България, но не си мълча. Мен ме скъсаха от проверки, дори и след мача. Подготовката ми, тръгна ли за България, веднага проверка. Връщам се след два дена, веднага ми се звъни още на летището: „Г-н Пулев, проверка!”. Всичко при мен е чисто и съм го показал. Той обаче не го направим. Всичките ми молитви и искания останаха глас в пустиня”.

На пресконференцията бе повдигнат и въпроса защо от „Зауерланд” са платили таксата само в IBF, което означаваше, че Кобрата може да се бори само за тази титла на Кличко.

„Не е важно за колко титли ще се бия. За всяка една трябва да се плати. Не платиха, защото той каза, че е важното е да победим. Всичко това сме го съгласували заедно. Моето мнение, че сме стигали до световната титла на IBF – това беше важното. Да хвърляме излишни пари за титли, които можем да не спечелим – няма смисъл. А и четири титли не се защитават толкова лесно. Не обичам да скачам направо от вратата. На мен достатъчно щеше да ми бъде да победя Владимир Кличко и титлата на IBF. Ако го бях бил, мисля, че съм и първи, който може да играе за другите титли, но всичко това е друга тема”.

„Не мисля, че не мога да приемам загуби. Просто много ме е яд, не мога да се победа в кожата си. Много ме е яд, защото можех. Ако знаех, че не мога, нямаше да ме е яд. Когато противникът ми на шах е добър ме разиграва и ме побърка, няма за какво да ме е яд. Когато подаря фигура обаче, ме е яд. Защото грешката си беше моя. Не може да играе близък бой. Няма защитата, която аз имам, просто не я използвах”.

Кобрата хвърли светлина и около проблема с допинг контрола преди срещата.

„К2 спечелиха търга и те определят кой на каква допинг проба да се подложи. Те организират мача и всичко е в тях. Те избраха начин за организация на срещата и фактически имаха избор. Те са избрали допинг програма, по която да се тестваме ние. АРД /германската телевизия, която държеше правата за излъчване на мача/ подписва договор с антидопинговата агенция, за да е чист спортът. Кличко обаче не го е подписал, а е подписал договор за допинг контрол само и единствено след мача. Така му е удобно. Въпреки че е лице на антидопинговата агенция, въпреки че Виталий на Олимпиадата в Атланта са го хващали с допинг. Така са си подписали договора. Той не е длъжен да подпише като нашия договор. Аз исках като мъж, като световен шампион, като лице на антидопинговата агенция, да каже „Да, ще дам”. Той пак можеше да регулира, да реши кога и къде да я даде, но не я даде”.


„На пресконференцията преди мача не бяха допуснати много журналисти. Избрани журналисти на пресконференциите. На първата пресконференция зададох въпроса защо не дава допинг – никаква реакция от журналистите. Увъртаха, не ги интересуваше, задаваха други въпроси с цел да сменят темата. Това е монопол, който са си организирали и им е удобно”.

Стигнахме и до темата с прословутите ръкавици.

„В IBF всеки може да избере с какви ръкавици да играе. Г-н Майер може да потвърди, че пратихме човек в Америка, за да ги потърси. Не успя да ги намери, дори не могат да се поръчат от интернет. Кличко си ги произвежда марката си е негова. Шампионът избира първи с какво да играе. Още на кантара им бях казал. Когато избират ръкавиците, да настояват, да ги разбъркат. Но те излязоха, разопаковаха ръкавиците и той си избра”.

„Нямахме нужния синхрон със „Зауеланд”. Можехме да спечелим търга, с което да не ми е толкова некомфортно. От моя и от тяхна страна това беше малко несериозно. Но на мен ми е за първи път. Другият път няма да е така, ако има друг път”.

„Те не допуснаха дори целия ми щаб до ринга, а само брат ми и треньора ми. Останалите момчета дори имаха проблеми с охрата”.

„Надявам се в бъдеще пак да се изправя в мач за световна титла”, каза още Кобрата.
 
ПЪЛЕН ЗАПИС





 
Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки