Меси разби рекорда и в Шампионската лига при победа над АПОЕЛ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аржентинецът вече има 74 гола в турнира, Луис Суарес вкара първото си попадение за Барса

Меси разби рекорда и в Шампионската лига при победа над АПОЕЛ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси няма спирка. Той разби и рекорда за най-много вкарани голове в турнира Шампионска лига. Аржентиценът реализира хеттрик, 31-ви в своята кариера, при победата над АПОЕЛ (Никозия) с 4:0 в Кипър и така задмина регендата Раул, който държеше рекорда със 71 гола. Меси вече има на сметката си 74. Освен това той изравни друго постижение на Раул - двамата са вкарвали най-много голове в надпреварата в общо 16 различни града.

 

Този този исторически рекорд се стигна, след като Лео Меси стана голмайстор номер 1 в испанската Примера дивисион, подобрявайки постижението на Телмо Зара. Преди това аржентинецът стана и футболистът с най-много попадения в историята на Барселона. Освен това, Меси е само на 2 гола от още едно уникално постижение -  да стигне бройката от общо 370 гола с екипа на каталунците, като се смятат тези от официалните и приятелските срещи.

 

Срещата ще се запомни и с това, че новото попълнение Луис Суарес отбеляза първия си гол в официален мач на Барселона. Именно той откри резултата в Никозия с красив гол през първото полувреме.

 

Наред със всичко останало, главният съдия се наложи да изгони по един футболист от всеки отбор. Първо преждевременно играта напусна Рафиня за втори жълт картон. След това Гилерме го последва по същата причина.

 

С тази победа отборът на треньора Луис Енрике продължава да заема второто място в групата, след като Пари Сен Жермен победи с 3:1 Аякс в другия мач.

 

Гостите от Барселона през цялото време контролираха срещата, като през по-голямата част действията се развиваха в половината на АПОЕЛ. Меси можеше да открие резултата още в третата минута, но силният му удар мина покрай вратата. Това се случи 27-ата минута, когато блесна таланта на Суарес. Уругваецът се освободи майсторски, обърна се с лице към вратата и с фалцов изстрел преодоля и защитник, и вратар - 0:1 и първи негов официален гол за тима от "Камп Ноу".

 

В 38-ата минута Рафиня опита удар, аржентинецът отклони топката и я видя в мрежата за своето рекордно 72-о попадение в Лигата. Нямаше засада, голът беше зачетен и той ликуваше с новото си върхово постижение.

 

В 58-ата сметката на Лео Меси набъбна до числото 73. "Десетката" получи великолепно подаване от Алвеш и майсторски насочи ниско покрай вратаря, след което топката се отби от гредата и премина голлинията.

 

Домакините най-сетне стигнаха до опасен удар, едва в 65-ата минута. Тер Стеген показа умения и изби след хубав плонж. Минута по-късно Суарес стреля покрай гредата. В 70-ата Рафиня беше изгонен с втори жълт картон и Барса остана с човек по-малко. Това обаче не повлия на ритъма на срещата.


В 85-ата Меси стреля отсечено от фаул, но ударът премина встрани. В 87-ата дойде време и за хеттрик. Южноамериканецът беше в засада, но хитро не показа намерение да играе с топката, тя стигна до Педро, който върна назад и Лео се активира, за да пробие за трети път вратаря на АПОЕЛ. Като цяло гостите от "Камп Ноу" не срещнаха съпротива и можеха да разгромят още по-сериозно своя съпреник.

 

В другия двубой от Група F френският шампион Пари Сен Жермен победи Аякс като домакин  с 3:1 и така запази първото си място във временното класиране. Голмайстори станаха Единсон Кавани, който бе точен на два пъти, и Златан Ибрахимович. Голът за холандския гранд вкара  Дейви Клаасен.

 

С първия си гол в срещата Кавани стана най-резултатият уругвайски футболист в Шампионската лига. Нападателят вкара своя гол номер 13 и изпревари Валтер Пандиани, който имаше 12.

 

Резултатът бе открит в 33-ата минута. Тогава Лавеци намери добре Кавани, който от близко разстояние не сбърка. В 67-ата минута гостите изравниха. Перфектно центриране на Ник Виергевер достигна до Дейви Клаесен, който с много точен удар с глава направи безпомощен Салваторе Сиригу.


В 78-ата минута Ибра владя великолепен пас на Хавиер Пасторе и с прецизен удар разстреля Силесен. Интригата приключи в 83-ата минута, когато Кавани пресече пас на Ники Цимлинг, преодоля Силесен и с втория си гол в мача зарадва публиката на "Парк де Пренс".

 

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки