50-ият гол на Дрогба в евротурнирите ознаменува разгром на Челси в Гелзенкирхен (+ВИДЕО)

Моуриньо и компания спечелиха групата по категоричен начин

50-ият гол на Дрогба в евротурнирите ознаменува разгром на Челси в Гелзенкирхен (+ВИДЕО)
Челси се класира за осминаиналите на Шампионската лига след шеметна победа 5:0 в Гелзенкирхен над местния Шалке 04. Джон Тери вкара най-бързия гол за лондончани в лигата на богатите, Вилиан удвои, Ян Кирхоф си вкара смешен автогол преди почивката, Дрогба наниза 50-ото си попадение в евротурнирите, а Рамиреш направи разгрома пълен.
 
С успеха Моуриньо и компания събират 11 точки и печелят групата, докато Шалке явно ще си оспорва само третото място с последния Марибор.
 
Моуриньо започна със силен състав с намерението да класира „сините” на осминафиналите. Те излязоха непроменени спрямо съботната победа 2:0 над Уест Бромич.
 
Гостите, които играха в резервните си жълти екипи, започнаха отлично. Удар на Диего Коща бе спасен преди Джон Тери да оползотвори последвалия корнер, изпълнен от Сеск Фабрегас, превръщайки се в най-бързия голмайстор за лондончани в Шампионската лига.
 
Бранислав Иванович можеше да удвои, но прати над гредата.
 
Шалке тресна греда преди първия четвърт час. Ерик Максим Чупо-Мотинг шутира от 27 метра, топката се отклони от Гари Кейхил, тупна и прехвърли Тибо Куртоа, за да срещне напречната греда.
 
Челси удвои в 29-ата минута след чудесна комбинация между Фабрегас, Вилиан, Оскар и пак Вилиан.
 
„Сините” на два пъти можеха да вкарат и трети. Диего Коща пропусна след грешка в защитата на Шалке, а вратарят Ралф Фаарман спаси шут на Оскар.
 
Ян Кирхоф обаче свърши тяхната работа точно преди почивката с автогол и 3:0 за Челси на почивката. Трима футболисти на Шалке тръгнаха към една центрирана топка от корнер, а нито един играч на Челси не беше там. Нелепо. Виновникът беше заменен на почивката.
 
А Диего Коща явно нямаше вечер, след като Фелипе Сантана успя да му попречи за пореден път да отбележи с началото на втората част.
 
Уникално техничен удар на Бранислав Иванович пък изуми медиите на Острова. Топката обаче премина на сантиметри над напречната греда.
 
Дидие Дрогба замени Диего Коща и се разписа в 76-ата минута за 4:0 и за 50-ия си гол в евротурнирите след неегоистично действие на Вилиан. В атаката дейно участие взе и Сеск Фабрегас.
 
Рамиреш направи 5:0 само две минути по-късно. Той посрещна меко подаване на Дрогба и с глава прати в мрежата.  
 
Със закъснение от близо час заради проблеми с осветлението Спортинг (Лисабон) победи словенския Марибор с 3:1 в среща от група “G” на Шампионската лига и сложи край на техните надежди да прогресират напред в турнира. 
 
Двубоят бе прекъснат за началото на второто полувреме заради проблеми с осветлението на „Жозе Алваладе”, като второто полувреме стартира в 23:35 българско време. 
 
Резултатът на почивката бе 2:1. Нани вкара четвъртия си гол в пет мача от Шампионската лига, откакто се присъедини към Спортинг под наем от Ман Юнайтед. Преди него се разписа Карлос Мане, а Марибор върна надежди, благодарение на автогол на Джеферсън. Слимани сложи точка на спора в 65-ата минута. 
 
Победата изкачва Спортинг на второто място в класирането с актив от 7 точки. Челси, който има 11, се класира във вторник вечер. Би било трудно, но успех на лисабонци в Лондон в последния кръг ще им осигури осминафиал, докато Марибор трябва да се надява на победа над Шалке, за да отиде в Лига Европа напролет.  

Шампионска Лига 14/15, Група G

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Челси 5 3 2 0 12 11
2 Спортинг КП 5 2 1 2 2 7
3 Шалке 5 1 2 2 -6 5
4 Марибор 5 0 3 2 -8 3

Олимпиакос пак би Астън Вила и е на финал (ВИДЕО)

Гърците ще спорят с Фиорентина за трофея, отстраниха последния английски тим в Европа

Невиждано: Аталанта на финал в Европа (ВИДЕО)

Бергамо ликува след класика над Марсилия

Бернардо Силва решава бъдещето си след Евро 2024

Вижте подробности

Георги Русев с победен гол в Швейцария

Българският национал донесе успеха на Сион с 2:1

Роял Юнион СЖ взе Купата на Белгия

За първи път от 1914 година насам и за общо трети в историята си

Рашфорд и Лисандро Мартинес тренират с Юнайтед

Очаква се двамата да са на линия за дербито с Арсенал

Официално: Жоржиньо остава в Арсенал

Халфът подписа нов договор с „топчиите“

Реал и Борусия получават по 25 000 билета за финала

Битката за трофея в ШЛ е на 1 юни в Лондон

Ас на Реал с фрактура, под въпрос за финала

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки