Лечков не спира: Още миналото лято исках да изгоним Любо

Ивелин Попов и компания бойкотираха националния

Лечков не спира: Още миналото лято исках да изгоним Любо

Още миналото лято исках да изгоним Любо Пенев. Това разкри вицепрезидентът на БфС Йордан Лечков пред "Стандарт".

"В нормалния свят, когато нямаш резултати, веднага си отиваш", обоснова се той. Според Лече от думите на Любо лъха на преврат в БфС, но не е ясно с кои хора ще играе селекционерът.

Ивелин Попов и компания са бойкотирали националния отбор, обяви още Лече. Той изстреля това първо пред Ring, а след това потвърди думите си и пред други медии. Според него капитанът нарочно е изпуснал дузпата в злополучния мач с Малта (1:1).

"Направих пътека да назначат Любо. Продължавам да го уважавам като фигура. Но думите му са като на един неуравновесен човек. Това е един сребролю-бец и говори каквото иска, когато, става въпрос за пари: "Не желая да коментираме резултатите. Не за друго, но мен най-малкото могат да ме упрекват, че съм двуличник".

Лечков призна, че Любо е получавал 6000 лева, които са прибирани от съдия-изпълнител, плюс още 29 000 лв. чрез испанска фирма.

Лечков загатна още, че Любо е присвоил парите от повиквателни във вид на глоби. За това алармира друг член на Изпълкома Емил Костадинов, който зададе риторичния въпрос: "Къде са парите от повиквателните на националите от последните мачове на България (б.р. - всеки футболист, получил повиквателна за представителния тим, взима по 750 евро на мач). Дали ги е глобил и ако е така, защо не е отчел сумата в БфС. "Никой не знае къде отиват тези пари. Това не е ли предпоставка за футболистите да го подвеждат", смята Лече.

Според сливналията Любо няма да получи и лев неустойка. Самият селекционер отсече, че има в контракта клауза за 3 месечна компенсация при преждевременна раздяла, като я плаща страната, пожелала това да стане.

Лечков намекна още, че е бил причината Любо да поеме "Ботев" (Пд) едновременно с националния. "Аз трябваше да реша дали той да отиде в Пловдив", призна бившият халф, но не пожела да коментира повече подробности.

"От 2000 г до ден днешен аз съм дал 30 милиона лева за футбол, тенис, лека атлетика, баскетбол, начело с материална база и обирам само негативи. Кажете ми как да обяснявам на двамата ми синове постоянните нападки по мой адрес", каза още Йордан Лечков.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки