Ясни градовете за Евроволей 2015

Европейската конфедерация очаква от България да следва възходящата линия във волейбола след Световното първенство в Полша

Ясни градовете за Евроволей 2015
Европейската конфедерация очаква от България да бъде следвана възходящата линия във волейбола след Световното първенство в Полша

Милано, Торино, Варна и София ще бъдат градовете-домакини на Европейското първенство по волейбол 2015, утвърди вчера Координационният комитет на шампионата на среща в Центъра за развитие на CEV в Италия Чентро Павези. С това почти отпадат и последните неизвестни около залите, в които елитът на Европа ще се събере догодина. Единствената незвестна е дали ще бъде завършен ремонтът на Двореца на културата и спорта в морската ни столица, който започна само преди броени дни.

От италианска страна окончателно потвърдиха 12-хилядния "Медиоланум Форум" в Милано и 8-хилядната "Пала Вела" в Торино.

Президентът на БФВ Данчо Лазаров бе водач на българската делегация за заседанието в Милано. В групата бяха още вицепрезидентът Иван Тодоров, генералният секретар Станислав Николов и организационният директор на Евроволей 2015 Стефан Августинов.

"Европейският волейбол се развива възходящо в последните години. Само в Полша над 1 милион зрители са гледали в залите Световното първенство за мъже тази година. За полуфиналите и финалите на женското издание над 30 000 зрители посетиха "Медиоланум Форум". И тук не говорим за телевизионните зрители. България има традиционно отлична публика, но ще трябва и по други критерии да защитим гласуваното ни доверие - най-малкото трябва да направим качествена организация. В този смисъл, стабилната държавна подкрепа е от изключително значение за нас", каза още инж. Лазаров.


Шампионатът на Стария континент започва на 9 и завършва на 18 октомври 2015 година. Паралелно с него ще бъде проведен и Конгрес на Европейската волейболна конфедерация. Финалната фаза е на 17 и 18 октомври в "Арена Армеец София".  Групи А и С ще се играят във София и Варна, а групи B и D - в Милано и Торино. Жребият ще бъде изтеглен на 16 февруари 2015 година в Народния театър "Иван Вазов" в София. В края на февруари пък ще стартура продажбата на билети за първенството. 

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки