Зенит се пребори за победата над Бенфика (ВИДЕО)

Руският отбор стана втори в Група С на Шампионската лига

Зенит се пребори за победата над Бенфика (ВИДЕО)

Зенит постигна трудна, но много важна победа над Бенфика в двубой от Група С на Шампионската лига. Отборът на старши треньора Андре Вияш-Боаш се наложи с 1:0 с гол на Дани минути преди края на второто полувреме. Двубоят се игра в Санкт Петербург на стадион “Петровски” при температура на въздуха около 0 градуса.

 

Госите от Португалия завършиха двубоя с човек по-малко, след като Луизао получи втори жърт картон в добавеното време на втората част.

 

С този успех Зенит застана на второто място във временното класиране с актив от 7 точки. Бенфика е на последното място с 4 точки. Другият двубой от групата тази вечер е между Байер Леверкузен и Монако на “БайАрена” от 21:45 ч. При успех германците ще затвърдят първата си позиция, а ако тимът на Димитър Бербатов вземе трите точки, ще измести Зенит на третото място.

 

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, като головите положения и пред двете врати бяха малко. В 7-ата минута пред Хълк се откри възможност да открие резултата. Той изпълни специалитета си - топовен удар от пряк свободен удар, но вратаря успя да спаси, въпреки че първоначално изпусна топката.

 

През второто полувреме темпото на игра се повиши чувствително. В началните минути на частта гостите от Бенфика наложиха мощна преса и създадоха няколко опасни положения през руската врата. Най-чистото се откри пред Луизао, който, след суматоха в наказателното поле, отправи силен удар, но топката премина на сантиметри от дясната греда.

 

Постепенно обаче домакините изравниха играта и на свой ред подложиха на натиск тима на Жорже Жезус. Голът падна в 79-ата минута, след като Хълк намери перфектно Дани в наказателното поле и той от близко разстояние не сгреши.

 

До края на срещата гостите хвърлиха всички сили в атака, но Зенит игра много стабилно в защита и освен това продължи да атакува. Така руснаците се поздравиха с ценните три точки в Група С.

Анчелоти с рекорд срещу Пеп

Италианецът се превръща в кошмар за Гуардиола

Николай Костов ще говори за Берое в петък

Вижте какво съобщиха от Левски

Кимих: Байерн заслужаваше да продължи

"Беше страхотно да празнуваме с феновете ни"

Рубен Диаш: Единственият път сега е напред

„Нямахме ден срещу Реал“

УЕФА глоби Барселона

Заради поведение на фенове в мач от Шампионска лига

Германия остава без няколко футболисти за подготовката на Евро 2024

Със сигурност един измежду Байерн и Реал Мадрид ще играе финал в ШЛ, което обърква плановете на Нагелсман

В Севиля усилено търсят нов треньор

Енцо Мареска е един от основите кандидати

Германската лига спря процеса по продажба на ТВ правата

Вижте защо

Алегри: Реал или Байерн ще спечелят Шампионската лига

Треньорът на Ювентус заяви фаворитите си за трофея

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки