Наполи устиска хикса в Прага, Йънг Бойс прегази Слован Братислава (ВИДЕО)

Спарта Прага и Наполи остават водачи в групата, Йънг Бойс е на точка от лидерите

Наполи устиска хикса в Прага, Йънг Бойс прегази Слован Братислава (ВИДЕО)

Наполи успя да удържи равенството при гостуването си на Спарта Прага в двубой от група I от груповата фаза на Лига Европа. Резултатът остана непроменен през 90-те минути игра, а домакините на два пъти уцелиха гредата. Резултатът облагодетелства тима на Рафа Бенитес, който при това класиране преминава в следващата фаза на турнира, независимо от изхода на последния двубой.

Спарта Прага спечели и петте си домакински мача в турнира Лига Европа, включително срещите от квалфикационната фаза. Бенитес заложи на Игуанин  на върха на атаката на Наполи, а без да може да разчита на Драйс Мертенс, Лоренцо Инсиние и Камило Зунига, треньорът на италианския тим  изкара в по-предни позиции Джорджиньо.

Домакините доминираха през първите 45 минути на срещата и имаха по-сериозни шансове да открият резултата. Давид Лафата се възползва от грешка в защитата, нанасяйки силен удар към вратата на Наполи, но Рафаел успя да улови.

Воле на Хусбаер от ъгъла на големия пеналт уцели гредата, а при добавката на Лафата вратарят на гостите успя да избие удара от близка дистанция.

Прехвърлящ удар на Ладислав Крейчи преодоля бразилския страж на гостите, но Раул Албиол успя да изчисти от голлинията и запази резултата непроменен.

Второто полувреме показа по-равностойна игра, но на атаките на Наполи отново липсваше нужната острота.

В 76-ата минута удар на Марек Матейковски се отби от Джандоменико Местро и топката срещна напречната греда, след като Рафаел отклони кълбото със сетни усилия.

Най-доброто положение за гостите се отвори пред защитника Калиду Кулибали, но ударът му не намери очертанията на вратата.

След равенството Наполи заема първата позиция с 10т., толкова има и Спарта Прага.

В другия двубой от групата швейцарският Йънг Бойс спечели гостуването си на Слован Братислава с 3:1. Хоарау откри резултата за гостите в 9-ата минута от дузпа, а домакините изравниха чрез Сума две минути по-късно.

Две попадения на Юя Кубо (18`; 63`) донесоха трите точки на Йънг Бойс, който се намира на третата позиция в група I с 9 точки, непосредствено след лидерите в групата Наполи и Спарта Прага, които са с по 10т. На незавидното последно място в групата се намира отбора на Слован, който няма записана точка в актива си.

Резултати в група I:

Спарта Прага - Наполи 0:0

Слован Братислава - Йънг Бойс 1:3

0:1 - Хуару (9`)

1:1 - Сума (11`)

1:2 - Юя Кубо (18`)

1:3 - Юя Кубо (63`)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки