Фейенорд наказа бледия шампион Севиля и продължава напред в Лига Европа (ВИДЕО)

Носителят на трофея загуби с 0:2 в Холандия и трябва да не загуби у дома срещу Риека в последния мач

Фейенорд наказа бледия шампион Севиля и продължава напред в Лига Европа (ВИДЕО)
Фейенорд надигра носителя на трофея в Лига Европа Севиля с 2:0 на свой терен и си осигури място в елиминациите на турнира напролет.

В другия мач от групата Риека победи у дома 10-те от Стандарт Лиеж с 2:0 и се доближи само на точка от Севиля. Така холандците вече се класираха напред, а Севиля и Риека ще определят в пряк мач втория отбор, който продължава в тази група G.

Отборът на Унай Емери започна мача в Ротердам като лидер в групата, но с тази загуба бе свален от върха.

Първата част бе доста скучна и само една неразбория, създадена от Стефан М’Бия пред вратата на Севиля и силен удар от дистанция на Ел Ахмади затрудниха шампиона в Лига Европа.

Андалусийците обаче не създаваха абсолютно нищо в предни позиции и Фейенорд остана по-активният отбор след почивката.

Усилията на Фейенорд бяха възнаградени в 56-ата минута, когато Жан-Пол Боетиус пое в наказателното поле, размина няколко бранители и пусна за свободния Йенс Тоорнстра, който не сбърка сам срещу вратаря за 1:0.

Севиля веднага отвърна и М’Бия вкара топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено за засада, върпеки че камерунецът не бе сред играчите зад защитата.

Вместо изравнителен гол, домакините зарадваха почти 20 000 по трибуните с втори гол. Колин Казим Ричардс свали с гърди пред наказателното поле и Ел Ахмади с много техничен удар прехвърли третия вратар на Севиля Рико и закова под гредата – 2:0.

В другия мач Риека реши всичко срещу Стандарт Лиеж още преди почивката с два гола на свой терен.

Мойзес даде аванс на хърватите в 26-ата минута, а Арсланажич направи дузпа и бе изгонен в 33-ата, за да усложни много ситуацията на белгийците. Неспиращият да бележи Андрей Крамарич не сбърка от бялата точка за 2:0 и още повече ще разпали интереса на Ювентус и други европейски грандове към себе си.

До края Риека напълно контролираше събитията на терена и не позволи изненади с човек повече.

Фейенорд вече е лидер в Група G с 9 точки и ще играе в Лига Европа напролет. Севиля остава с 8, а Риека вече е с 4 и двата отбора ще решат кой продължава напред в пряк мач на „Рамон Санчес Писхуан” на 11 декември. Стандарт Лиеж с 4 точки отпада от евротурнирите.

УЕФА Лига Европа 14/15, Група G

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Фейенорд 5 3 0 2 1 9
2 Севиля 5 2 2 1 2 8
3 Риека 5 2 1 2 0 7
4 Стандарт 5 1 1 3 -3 4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки