Виляреал не успя да пречупи М`Гладбах у дома (ВИДЕО)

"Жълтата подводница" не успя на два пъти да запази аванса си

Виляреал не успя да пречупи М`Гладбах у дома (ВИДЕО)

Виляреал и Борусия Мьонхенгладбах завършиха при резултат 2:2 в двубой от група A на Лига Европа. Вието вдигна пълните трибуни на стадион „Ел Мадригал” в 26-ата минута. Гостите изравниха в 55-ата минута след грешка на вратаря Асенхо и добър удар на Рафаел. Черишев даде отново аванс на „жълтата подводница” в 63-ата минута, а швейцарецът Гранит Джака изравни за втори път с уникален удар при изпълнение на фаул.

Домакините започнаха ударно срещата и във 2-ата минута добър рейд на Черишев завърши с пас към Уче, който обаче бе блокиран добре от защитник.

Секунди по-късно гостите отвърнаха с мълниеносна атака и комбинация между Рафаел и Бранимир Хргота, последният обаче се забави, защитата се организира и нападението приключи с неточен далечен удар.

Капитанът на домакините Бруно опита да порази вратата на гостите с далечен удар в 18-ата минута, но топката премина встрани от лявата греда, за щастие на Зомер, който само успя да изгледа изстрела на испанеца.

В 26-ата минута домакините поведоха в резултата. Хауме Коста изведе в големия пеналт Вието, който успя да чукне топката встрани от Ян Зомер, откривайки резултата.

„Жълтата подводница” имаше териториално предимство в минутите след гола, но резултатът остана непроменен до края на първата част.

Вратарят на домакините Асенхо успя да опази мрежата си суха след два опасни удара на Джака в 50-ата минута, но развали доброто впечатление от изявите си в 55-ата минута с изключително нескопосана изява, която доведе до изравняване на резултата. Рафаел напредна по левия фланг и нанесе силен удар на метри от големия пеналт, който обаче затрудни излезлия Асенхо и вратарят на домакините, избивайки с една ръка, си вкара сам топката в мрежата – 1:1.

Атака на домакините по десния фланг в 63-ата минута завърши с центриране, което не бе изчистено по най-добрия начин от Корб. Топката попадна в Денис Черишев, който не остави шансове при удара си на вратаря на Борусия – 2:1. Повторенията при гола оставиха съмнения за засада при паса в наказателното поле, но такава не бе маркирана.

Авансът на домакините се запази за кратко, след като Гранит Джака вкара втори попадение за Борусия М`Гладбах. В 67-ата минута Джака изпълни пряк свободен удар и с топовен шут прати топката в напречната греда, след което кълбото влезна в мрежата на Асенхо за втори път.

Двата тима си размениха по няколко опасни атаки, а гостите бяха близо до повеждане в резултата в 82-ата минута. Херман проби отдясно и нанесе удар към близкия на вратаря ъгъл, топката се отклони в защитник и срещна страничния стълб.

След равенството Борусия М`Гладбах запазва лидерската си позиция с 9 точки, а Виляреал е на второто място във временното класиране с 8.

В другия двубой от група A Цюрих спечели с 3:1 домакинския си мач срещу Аполон и е на две точки от лидера Борусия Мьонхенгладбах, който е с 9 точки. Аполон поведе в резултата в 23-ата минута след гол на Роса. Берат Джимсити възстанови равенството в 31-ата. Ясин Чикауи се разписа на два пъти, като и в двата случая след реализиране на дузпа. Победата запази шансовете на Цюрих за прескачане на груповата фаза, но всичко зависи от крайния резултат от последния отбор на тима, който ще бъде срещу Борусия на 11 декември.

Резултати от група A:

Виляреал - Борусия М`Гладбах 2:2

1:0 - Вието (26`)

1:1 - Рафаел (55`)

2:1 - Черишев (63`)

2:2 - Джака (67`)

Цюрих - Аполон 3:1

0:1 - Роса (23`)

1:1 - Джимсити (31`)

2:1 - Чикауи (38` - дузпа)

3:1 - Чикауи (59` - дузпа)


 

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки