Три късни гола = 20 милиона лева за Лудогорец

Попаденията в последните минути станаха патент за разградчани

Три късни гола = 20 милиона лева за Лудогорец

С 3 гола в последните секунди „Лудогорец" заработи над 20 милиона лева за 3 месеца. Ударът с глава на Георги Терзиев в 88-ата минута срещу „Ливърпул" донесе 2:2 в София и остави в играта за Лига Европа тима от Разград. Шансовете са илюзорни и минават през сложни сметки и кошмарно гостуване на стадион „Сантяго Бернабеу".

С гола на Терзиев калкулаторът прибави 1 милион лева към приходната част от есенния бюджет. Толкова се полагат от наградния фонд на УЕФА за точка в груповата фаза на Шампионската лига.

Късните голове са патент на Разград. На 27 август в 90-ата минута бразилецът Вандерсон вкара на „Стяуа" за 1:0 в баража за влизане в турнира на богатите. После дойдоха спасените дузпи от Козмин Моци и голямата награда - 8,6 милиона евро за място в Лигата.

Още по-късен, в добавеното време, бе изстрелът на Йордан Минев във вратата на „Базел" (1:0), който бе на стойност 1 милион евро (за победа по тарифите на УЕФА).

С трите късни гола за 3 месеца „Лудогорец" заработи около 21 милиона лева. Вероятно приходите от над 120 000 продадени билета за четирите домакинства на „Васил Левски" тази есен носят поне още 4-5 милиона лева. Колосални суми за родния футбол.

За да остане в Европа, тимът от Разград трябва да спечели поне точка в Мадрид срещу „Реал" на 9 декември. Домакините се класираха отдавна за елиминациите и единствен стимул остават честта им на крале на Европа и... гладът на Кристиано Роналдо да не изостава от Лео Меси по голове в Лигата. Сега аржентинецът води с 3 попадения.

При реми срещу „Реал", на българския шампион ще му е нужна и победа на „Базел" в Ливърпул в последния мач. Само така представителят на България може да изпревари английския гранд за третото място в групата.

Ако „Лудогорец" стори чудо подобно на възкресението на Христос като бие в Мадрид, със сигурност отива в Лига Европа, без значение от резултата в другия мач.

В Англия не пресмятат печалби. Темата е Черният ливърпулски ноември, в който воденият от Брендън Роджърс тим записа 4 поражения поред и реми в София. Все пак съдбата пощади треньора и не го направи първият начело на „червените" от 1953 г. С 5 поредни загуби.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки