Левски пренебрегнал нареждане на полицията

"Балканският манталитет няма да позволи работата на стюарди по нашите стадиони", заяви началникът на сектор "Масови мероприятия" към СДВР

Левски пренебрегнал нареждане на полицията

Фенове на сръбския Партизан не е трябвало да бъдат допускани в залата при гостуването на Левски в мача между двата отбора от баскетболната Адриатическа лига. Разпоредбите и препоръките на полицията обаче са били нарушени, заяви началникът на сектор "Масови мероприятия" към СДВР – Тони Тодоров пред TV7.

За скандалния двубой, игран в зала "Универсиада" в средата на ноември, предвид затрудненото финансово положение на Левски, за охраната сините са разчитали изцяло на гардове. "Съветите, които дадохме към баскетболния клуб бяха свързани да не се допускат привърженици на Партизан", каза Тодоров.

Той сподели защо още не сме дорасли да разчитаме на стюарди по стадионите и в залите. "Балканският манталитет няма да позволи работата на стюарди по нашите стадиони", добави Тодоров.

Началникът отрече сред футболните фенове да има полицаи под прикритие.

"Така наречените футболни хулигани в България не са чак толкова много. Разполагаме с информация с всички онези процеси, които се случват в агитките", каза още Тодоров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки