Глътка свеж въздух за Славия след класика срещу Ботев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Два гола на Василев и един на Фонсека донесоха ценните три точки на софийския тим

Глътка свеж въздух за Славия след класика срещу Ботев (ВИДЕО+СНИМКИ)

Славия записа чиста победа с 3:0 над гостуващия тим на Ботев Пловдив в първия мач от 17-ия кръг на А група. Ботев доминираше на терена през първите 30 минути на срещата, след което падна първото попадение в срещата и ситуацията на терена се промени. В 32-ата минута Фонсека откри резултата, което даде импулс в играта на Славия. Василев удвои в 56-ата минута, а отново той оформи крайния резултат в 72-ата минута.



Първият половин час от срещата мина под диктовката на отбора на Ботев. Домакините рядко организираха смислена атака и в играта им имаше прекалено много брак.

В 5-ата минута Александър Колев получи контузия в коляното и се наложи да бъде заменен принудително от Цветелин Чунчуков.

Най-чистото положение пред „канарчетата” се отвори в 13-ата минута, когато Момчил Цветанов получи добро извеждащо подаване от Балтанов, но ударът му бе париран от вратаря Георги Петков.

Мариян Огнянов опита да изненада Петков няколко минути по-късно, но отново вратарят на Славия бе на правилното място и улови.



В 32-ата минута защитата на гостите бе матирана след прекрасно подаване на Манзоро, Фонсека остана сам срещу Стаховяк и с точен удар в долния ляв ъгъл на вратата откри резултата.

Попадението даде увереност на домакините, които показаха по-голяма активност в атака в последните минути на полувремето.



Второто полувреме започна на високи обороти и след две минути игра Славия бе близо до второ попадение. Фонсека бе изведен сам срещу Стаховяк и се опита да го прехвърли технично, но вратарят на Ботев закачи топката, след което защитник на „жълто-черните” изчисти.



В 54-ата минута Момчил Цветанов пропусна да изравни резултата. След неумела намеса на Георги Петков при далечен удар на Инез  Цветанов трябваше да вкара на празна врата, но ударът му мина встрани от лявата греда.



Две минути след пропуска на Момчил Цветанов гостите допуснаха второ попадение. След няколко грешки в близост до наказателното поле Дяков подаде към Василев в малкия пеналт, който с техничен диагонален удар удвои преднината на „белите”.

След ново неразбирателство в защитата в 72-ата минута падна трети гол във вратата на Ботев, което уби интригата в двубоя. Фонсека отклони с глава към Василев, който бе оставен сам на границата на големия пеналт,  и нападателят с плътен удар опъна мрежата на Стаховяк за трети път.



Опитите на Ботев да стигне до почетно попадение се оказаха неуспешни, при което срещата завърши при резултат 3:0 за Славия.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки