Желко Лукаич ще дебютира начело на Игокеа срещу Левски

Бившият старши треньор на Лукойл Академик Желко Лукаич ще дебютира начело на Игокеа (Босна и Херцеговина) в двубоя срещу шампиона на България Левски от 10-ия кръг на Адриатическата лига по баскетбол за мъже.

Желко Лукаич ще дебютира начело на Игокеа срещу Левски
Бившият старши треньор на Лукойл Академик Желко Лукаич ще  дебютира начело на Игокеа (Босна и Херцеговина) в двубоя срещу  шампиона на България Левски от 10-ия кръг на Адриатическата лига по баскетбол за мъже.
 
Срещата е от 18.00 часа българско време в неделя. Лукаич ще води отбора от Александровац за втори път в  кариерата си, след като беше назначен на поста на мястото на  уволнения заради незадоволителни резултати Влада Йованович  по-рано през седмицата. Специалистът беше начело на Лукойл Академик през сезон  2007/2008, а след това работи в клубове в Русия, Сърбия и  Украйна.
 
"Задължението на всеки треньор е да следи развитието на  баскетбола, когато няма ангажименти с даден отбор, така че  познавам добре отбора на Игокеа. Гледал съм всичките мачове на тима  в Адриатическата лига и съм наясно с игровия потенциал на  състава. Много елементи трябва да се подобрят. Времето е малко,  но това не е извинение. Предстои ни мач в неделя."
 
"Намираме се в  трудна ситуация, от която трябва да излезем възможно най-бързо, а какво по-добро би било от победа срещу Левски, която ще ни  помогне да се отдалечим от опасната зона, което е първата ни и  основната задача до края на година. Трябва да се спасим от  изпадане, да стабилизираме отбора, да изградим добър състав и да наложим млади играчи от нашата перспективна школа", каза Лукаич преди мача.
 
Игокеа е на 12-о място в класирането от 14 отбора с две победи и седем загуби в актива си. Левски е на последната позиция с  осем поражения и само един успех.
 

"Оптимист съм за бъдещето и вярвам, че ще успеем да постигнем  нужната ни стабилност. Не съм променил вижданията си за играта.  Трябва да се защитаваме по-добре, да не търсим излишна  импровизация, да се опитваме да играем възможно най-скоростно в  атака, което се изисква в съвременния баскетбол. Трябва да бъдем заедно, да действаме като едно цяло, защото за мен отборът е на първо място, а индивидуалностите изпъкват най-добре при  отборната игра. Така ще можем да постигнем големи неща, с които  да се гордеем", коментира още Лукаич. 

Далас не се предава! Разби Бостън и остави серията жива (ВИДЕО)

Вижте подробности

Сакрманенто все пак може да задържат Везенков

В САЩ смятат, че българинът със сигурност остава в НБА и следващия сезон

Бостън Селтикс на победа от рекордна титла в НБА

Вижте подробности

Рилски спортист решава до часове дали да кандидатства за ШЛ

Това разкри изпълнителният директор на клуба Борислав Чилингиров

БОМБА: Шампионът за 2023г. в НБА иска Везенков!

Денвър Нъгетс търсят опитен стрелец от тройката

Везенков ще се върне в Европа само ако не може да продължи в НБА

Българинът държи да остане в Северна Америка

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Бостън поведе с 2:0 за титлата в НБА

Вижте подробности

Везенков сам решил да се раздели с Кингс

Българинът иска да отиде в отбор, където ще получи повече игрово време

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки