Венци Стефанов: Жалко, че Любо Пенев стигна до там, новият треньор ще бъде Ивайло Петев

„Не ограничаваме чужденците, просто трябва да има трима българи до 21 г. сред титулярите”

Венци Стефанов: Жалко, че Любо Пенев стигна до там, новият треньор ще бъде Ивайло Петев

„Добър подарък ми направиха момчетата, радвам се, че играха добре.”

Така президентът на Славия Венци Стефанов, който в петък навърши 65 години, коментира успеха на „белите” в събота над Ботев (Пловдив) с 3:0.

„Смятам, че победата е заслужена. Пред първото полувреме имахмем и малко късмет, но в крайна сметка всичко си дойде на мястото. По въпросите за селекцията, питайте Иван Колев, иначе целите им са да играят футбол”, каза той, а после бе помолен да коментира нападките на Любослав Пенев и разрастналия се впоследствие скандал между „четвъртите в света”.

„Не искам да слизам на нивото на Любо Пенев. Според мен, това не трябваше да се случва. Жалко, че момчето стигна до там. Всичко хубаво, което е имало между тях, с едно интервю отиде по дяволите. Стига с тия скандали! Нека останат хубавите спомени от САЩ ‘94 и да забравим това нещо. Последната дума за новия селекционер на България има президентът на БФС (Борислав Михайлов), той ще решава. Моето мнение беше, че трябва да е чужденец, но според мен, ще бъде Ивайло Петев.”

За новия стадион на Славия:

„Всичко върви по план. Работи се, но трябва да знаем, че нещата не стават с магическа пръчка. Хората чакат с месеци за разрешителни, за да построят една барака, а ние очакваме за няколко месеца да имаме стадион. По-бавно става, но всичко върви по план.”

За промяната на правилата, подготвяна от БФС и намаляването на чужденците в отборите от „А” и „Б” група:

„Какво значение има дали в отбора има българи или чужденци? Ради Василев, например, е талант, рожба на нашата школа и аз се радвам, че започна да бележи. Той е един от бъдещите добри централни нападатели. Разберете, че не се ограничават чужденците, просто трябва да има трима българи до 21 години сред титулярите, ако искаш си имай 8 чужденци. Това се прави за бъдещето, за младите футболисти на България и предлолагам, че правилото ще бъде наложено от следващия сезон.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки