Едно на мъка срещу Уест Бромич върна временно колебливия Арсенал в топ 4 (ВИДЕО)

Дани Уелбек вкара победния гол с глава на "Дъ Хоутърнс", Бераино удари греда в края

Едно на мъка срещу Уест Бромич върна временно колебливия Арсенал в топ 4 (ВИДЕО)
Арсенал се върна временно в топ 4 на Висшата лига след победа с 1:0 като гост на Уест Бромич в първа среща от 13-ия кръг. Дани Уелбек с глава отбеляза победния гол за „топчиите”, които играха плахо в края и рискуваха изравнителен гол, но устискаха.

Отборът на Венгер бе в добро настроение след триумфа над Борусия (Дортмунд) през седмицата и започна силно на „Дъ Хоутърнс”. Удари на Санти Касорла и Алексис Санчес отидоха право в ръцете на Бен Фостър.

Алексис нацели стената от пряк свободен удар, а опитът на Уелбек за добавка накара Фостърда спасява. Грешка на Мулумбу позволи на Касорла да овладее и да подаде на Рамзи, но уелският халф  насочи на сантиметри покрай гредата.

Без нито един удар през първата част, „дроздовете” леко се пробудиха след почивката и Саидо Бераино опита да изненада вратаря от малък ъгъл и намери мрежата от външната страна.

След час игра Касорла получи отляво, елиминира Уиздъм и центрира меко, Дани Уелбек засече с глава и въпреки че топката бе в центъра на вратата Бен Фостър не изби достатъчно и тя мина голлинията – 1:0.

След гола „артилеристите” не потърсиха втори гол, а плахо се прибраха в защита и можеха да платят скъпо. Греъм Дорънс центрира и ударът с глава на Бераино срещна гредата.

Трите точки качиха Арсенал (20 т.) временно в топ 4 за сметка на Манчестър Юнайтед (19 т.). Уест Бромич остава с 13 на 13-та позиция след 13 мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки