Сензациите в пресата: Канят Хубчев за селекционер, Петев го сменя в Берое

"Шоко вариант за Левски", "Гонзо премира Бедоя и Аниете" и още

Сензациите в пресата: Канят Хубчев за селекционер, Петев го сменя в Берое

Сензациите в българските спортни издания от днес, 2 декември 2014 година: 

 

"Меридиан мач": Канят Хубчев за селекционер, Петев го сменя в Берое

 

Петър Хубчев е основен претендент на БФС да смени уволнения Любо Пенев, пише вестник „Меридиан Мач" от свои сигурни източници в централата. Треньорът на Берое е предпочитан избор на повечето си бивши съотборници в Пеневата чета в Изпълкома - Боби Михайлов, Данчо Лечков и Емо Костадинов.

Той обаче отговорил твърде уклончиво при първите преговори, но си оставил лека вратичка. Все пак от Изпълкома се надявали, че до Коледа ще успеят да убедят бившият защитник да поеме националите. Бившият треньор на Лудогорец Ивайло Петев пък бил вторият избор на футболните началници. До неговото назначение щяло да се стигне при отказ на Хубчев.

Това обаче далеч не била единствената комбинация, в която са замесени двамата специалисти. При договор на Хубси с БФС Петев щял да застане на неговото място в Берое. Бившият треньор на Лудогорец обяви вече, че към него има интерес от български клубове, като всички свързваха Левски с този намек. Самият Петев също не искал да обяви категорично нищо преди Коледа, когато ще дойде развръзката.

Другият специалист, спряган за национален треньор - Стойчо Стоев, бил едва трета кандидатура, при това с доста минимални шансове.

 

"Тема спорт": Шоко вариант за Левски"

 

Ръководството на Левски следи ситуацията около освободения от Лудогорец десен бек Шоко. Шампионите разтрогнаха договора на бразилския футболист миналата седмица и в момента той е свободен агент. Сините пък се нуждаят от подсилване на тази позиция, тъй като на нея разполагат само с Пламен Крумов. Тази есен обаче бившият футболист на Берое е неубедителен в повечето двубои. Мениджър на Шоко е Лъчезар Танев, който се грижи за делата и на спортния директор и треньор на Левски Георги Иванов.


Гилерме де Соуса Шоко е роден на 18 януари 1990 година. Той пристигна в Лудогорец през пролетта на 2011-а, когато разградчани бяха още в Б група, и е първият легионер в най-новата история на тима. Гилерме изигра 62 мача за тима в А група, в които отбеляза 2 гола.

 

"Тема спорт": Гонзо премира Бедоя и Аниете

 

Треньорът и спортен директор на Левски Георги Иванов ще премира допълнително испанските играчи Мигел Бедоя и Антонио Аниете. В момента финансите на "Герена" са кът и чрез свои контакти Гонзо се старае да осигури някакви пари за премии на играчите, които разпределя по собствена преценка. Това бе обявено от самия него след мача с Литекс.


Бедоя и Аниете в момента се намират в много силна форма. А освен това се хвърлят за отбора контузени, не са и повдигнали дума пред ръководството за неполучените заплати. С това са се издигнали много в очите на Гонзо. Двамата са и играчитe, с най-много пробягани метри 6 домакинството на оранжевите. Бедоя е изтичал 13 километра, а Антонио Аниете "само 12" Това е отчела модерната система на 'Герена".

 

"7 дни спорт": ЦСКА запуши устата на Стойчо

 

Управата на ЦСКА най-накрая направи верен ход - запуши устата на Стойчо Младенов! „ЦСКА е горд и силен клуб, който няма да бъде пречупен. Атаките не спират, но ние решихме да спрем. От името на спортно-техническия щаб на клуба заявявам, че повече няма да коментираме съдийство", с пионерски плам обяви специалистът."7 дни спорт" научи, че зад емоционалното му решение стои управленски натиск. Основни акционери в ЦСКА се срамуват както от поведението на Стойчо, така и от играта на отбора, и затова му препоръчали да се концентрира върху работата, заради която получава една торба пари. Бесни от стопената разлика от „Лудогорец" са и ултрасите, на които също им идват в повече оправданията на Стойчо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки