Отново ще има Night of the jumps

Българската федерация по мотоциклетизъм излезе с позиция във връзка с отнетия й лиценз.

Отново ще има Night of the jumps

Българската федерация по мотоциклетизъм излезе с позиция във връзка с отнетия й лиценз. Председателят на Гран При България направи и кратък коментар. Стана ясно, че шоуто Night of the jumps ще се проведе в началото на 2015 г.
 

В навечерието на Коледните празници и на своят 90-ти юбилей Българска Федерация по Мотоциклетизъм ще предостави на състезателите и почитателите на мотоциклетните спортове две новини. По стар български обичай едната е много добра, а другата безкрайно лоша.
 
И пак според обичая – първо лошата: Българска Федерация по Мотоциклетизъм е със спрени права от Международната Федерация по Мотоциклетизъм (FIM) и Европейския мотоциклетен съюз от месец септември 2014 поради неизплатени задължения. Какво на практика означава това – БФ Мотоциклетизъм няма право да издава международни лицензи за състезателите си които участват в Европейски и Световни шампионати през 2015. В навечерието на своя 90 годишен юбилей, в цялата история на българския мотоциклетен спорт няма подобен случай, който да накърни и унижи достойнството на федерацията и нейните състезатели, без да коментираме унищожения имидж, граден през последните години и получил световно признание не един или два пъти. Това което бе създадено като състезатели и спортни бази неминуемо ще бъде разрушено и забравено, а дългогодишните инвестициите в състезателите пропилени на вятъра, който най-вероятно ще развява чужд флаг под който ще се състезават българските момчета.  Логично, на преден план излиза въпроса:
 
Защо се стигна до тук?
 
Българският мотоциклетен спорт никога не е имал политическа окраска и личностни пристрастия. Този сериозен факт обаче не бе взет в предвид от един бивш министър на финансите, известен сред народа с простичкото „недоразумението Дянков“.  Та въпросното „недоразумение“, поставяйки на преден план личното си отношение към председателя на Организационния Комитет за Grand Prix Bulgaria – г-н Румен Петков, стартира кампанията по унищожаването на българския мотоциклетен спорт, като умишлено бавеше отговори, даваше неверни обещания и подронваше авторитета на БФ Мотоциклетизъм на световно ниво. Къде е той сега и защо пренебрегна желанието на прекия си работодател г-н Бойко Борисов да помага на българския спорт. Защо унижи такава огромна маса от почитатели на мотоциклетния спорт в България? Но това бе само началото.

След „недоразумението“ на бял свят се появиха дуото Станишев и Орешарски. За тях приоритет в развитието на спорта бе масовия спорт на жълтите павета, прескачането на заграждения пред парламента и хвърляне на камъни и яйца. Но седейки на своя висок стол, в неясна управленческа конфигурация, те поставиха за министър на спорта човек който разбира от спорт толкова колкото ние в БФ Мотоциклетизъм разбираме от езикови експликати и тяхната комуникабелност. Разбира се става въпрос за д.ф.н. Георгиева, която успя да смае със своите високопарни речи и концентрични анафоризми не само спортното общество, но и голям брой филолози и гносеолози. Г-жа Георгиева успя. Правата ни са спрени, състезателите ни търсят чужди федерации, българският мотоциклетен спорт трудно ще бъде това което беше.
 
„ Целият труд на федерацията беше съсипан от явлението Пламен Орешарски и Мариана Георгиева. С болка искам да споделя , че се унищожи цяло едно поколение, което даде много на България. Това става благодарение на престъпното отношение на министър Георгиева , особено към мотоциклетизма. Много разчитам на правителството водено от Бойко Борисов и министър Красен Кралев да спаси спорта, защото Орешарски и Георгиева съсипаха много човешки съдби”, заяви  Румен Петков
 

Ето я и хубавата новина – на 10 януари 2015 година, в Арена Армеец ние продължаваме да радваме хората с вкус към качественото шоу на две колела, както и тези които искат да се откъснат от тежката гравитация която е смачкала зимната ни реалност. След поредица от отлагания (свързани с лошата новина по-горе), за първи път в България ще се проведе Суперфинала за 2014 година на Вечерта на Скоковете, като тази снежна битка ще се разрази между участници от три континента – Европа, Америка и Австралия. Този път предстои нещо наистина уникално, като подбора на състезателите загатва за едно сериозно фрийстайл съревнование и за трикове които досега не сме виждали в България. И въпреки, че хората все още ще бъдат под въртележкообразния ефект на новогодишния хепънинг, Дядо Мраз или Дядо Коледа (в лицето на Litex Motors) ще подари (чрез томбола) един нов автомобил Great Wall C30 на някой фристайлър от публиката. Продажбата на билети стартира днес в мрежата на Eventim.  


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки