Дейв Камерън спечели първа победа начело на Отава в НХЛ

Дейв Камерън записа първата си победа като треньор в Националната хокейна лига, след като воденият от него състав на Отава спечели с 3:2 като гост след изпълнение на дузпи срещу Бостън

Дейв Камерън спечели първа победа начело на Отава в НХЛ
Дейв Камерън записа първата си победа като треньор в Националната хокейна лига, след като воденият от него състав на Отава спечели с 3:2 като гост след изпълнение на дузпи срещу Бостън. Боби Райън и Мика Зибаняд се разписаха при изпълнението на наказателните удари. Зибаняд вкара и в редовното време при шестата поредна загуба за Бостън. В допълнителния период двата отбора пропуснаха няколко изгодни възможности за гол, а вратарят на домакините Туука Раск спаси опасен удар на Ерик Карлсон, докато стражът на канадския тим Робин Ленер не позволи на шайбата да влезе в мрежата при опит на Дуги Хамилтън. Бостън водеше с 2:1 в третата част, но Отава изравни чрез Дейвид Легуонд. Крейг Кънингам и Луи Ериксон бяха точни в полза на Бостън в редовното време.

Филаделфия спечели с разгромното 5:1 у дома срещу Каролина. Уейн Симъндс се отличи с гол и асистенция в полза на победителите. Скот Лейтън реализира първото си попадение в кариерата, а Шон Кутирие, Якуб Ворачек и Майкъл рафъл също се разписаха в полза на Флайърс. Стив Мейсън направи 25 спасявания в полза на домакините. Ерик Стаал реализира почетния гол за гостите във втората третина. Каролина има пет поредни поражения в Лигата.

Кайл Окпосо и Любомир Висновски се разписаха в разстояние на 51 секунди в третия период и Ню Йорк Айлъндърс победи с 3:2 у дома срещу Чикаго. Патрик Кейн даде аванс за Блекхоукс с 2:1 в последната част, дойде моментът на Окпосо и Висновски. Кал Клътърбък също беше точен в полза на Ню Йорк, а Даниел Карсило се разписа в полза на Чикаго във втората третина.

Анахайм спечели с 4:1 като гост срещу Уинипег и продължава да бъде лидер в Лигата с актив от 47 точки. Райън Гецлав се отличи с гол и асистенция, а Дъкс постигна седмата си поредна победа. Якоб Силверберг, Нейт Томпсън и Андрю Колиано също се разписаха в полза на победителите. Брайън Литъл беше точен в полза на отбора от Канада, който записа първа загуба в редовното време през последните си девет изиграни двубоя. Хенрик Лундквист направи 29 спасявания, а съотборникът му Матс Зукарело вкара два гола за победата на Ню Йорк Рейнджърс с 5:1 като гост срещу Ванкувър. Райън Макдона, Джей Ти Милър и Марк Стаал също се разписаха в полза на победителите. Рик Неш и Дерик Брасард подадоха по две асистенции в състава на Ню Йорк. Ванкувър записа четвъртото си поредно поражение в НХЛ.

 

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки