Гол номер 100 на Робен поведе Байерн към 13-а победа в Германия (ВИДЕО)

Баварците постигнаха леснен успех с 2:0 над гостуващия тим на Фрайбург

Гол номер 100 на Робен поведе Байерн към 13-а победа в Германия (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен записа  своята тринадесета победа в Бундеслигата, след като спечели с 2:0 домакинския си мач на Фрайбург в XVI кръг в Германия. Юбилейно попадение номер 100 на Робен в 41-ата минута даде преднина на тима на Пеп Гуардиола, а Томас Мюлер оформи крайния резултат три минути след почивката.

Байерн надигра по категоричен начин съперника си и единствено блестящите изяви на стража на Фрайбург Роман Бюрки попречиха на баварците да бият с по-изразителен резултат.

Левандовски стреля опасно, но над гредата в 13-ата минута, а в следващата атака на гостите Рафиня се намеси решаващо при атака на Фрайбург.

В следващите минути домакините натиснаха силно съперника си и последваха няколко сериозни пропуска. Първо Мюлер не бе достатъчно прецизен при удара си в 22-ата минута, Робен две минути по-късно също нямаше късмет, а Шаби Алонсо пропусна да отбележи второто си попадение в Бундеслигата в 28-ата минута, след като силният му удар попадна право в ръцете на вратаря на Фрайбург.

Резултатът бе открит в 41-ата минута от Ариен Робен, който отбеляза своето попадение номер 100 с екипа на Байерн. Алонсо намери блестящо Рибери зад отбраната на гостите и французинът веднага отклони към Робен, който даде преднина на домакините.

В 44-ата вратарят на Фрайбург Бюрки отрази удар от малък ъгъл на Робен, баварците бързо върнаха топката в полето на Фрайбург и от малка дистанция Мюлер нанесе лек удар, който отново бе спрян от стража на гостите.

Три минути след подновяване на играта Томас Мюлер удвои преднината а домакините. Удар на Бернат срещна гредата в 48-ата минута, а най-съобразителен след рикошета се оказа Мюлер, вкарвайки за 2:0.

В 62-ата минута след центриране на Бернат Данте нанесе силен удар с глава, Бюрки обаче успя да избие.

Отново Бюрки показа страхотен рефлекс в 70-ата. Мюлер изведе Бернат на точката за изпълнение на дузпа, но ударът на испанеца в долния десен ъгъл бе спрян с усилие от вратаря на Фрайбург.

Минута по-късно при нова атака на баварския тим вратарят на Фрайбург нямаше шанс при удара на Бернат, но за щастие на гостите топката срещна гредата.

В друг двубой от 16-ия кръг Хановер се наложи с 2:0 над гостуващия Аугсбург. Салиф Сане откри в 20-ата минута за домакините, а Хоселу удвои в 55-ата след точно изпълнение на дузпа.

Щутгарт спечели гостуването си на Хамбургер с минималното 1:0 и временно излезе от опасната зона, а отборите на Кьолн и Майнц си поделиха по точка, след като за 90 минути не успяха да си отбележат гол.

Тен Хаг: Доволен съм, не видях паника

Вижте какво каза мениджърът на Манчестър Юнайтед

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки