Тодор Батков ще опита да стабилизира Левски с бюджет от 8 млн. лева догодина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ще опитаме да осигурим парите, аз оставам и това продължава да е моята мисия, зарече се собственикът на "сините"

Тодор Батков ще опита да стабилизира Левски с бюджет от 8 млн. лева догодина (ВИДЕО+СНИМКИ)
Мажоритарният собственик на Левски Тодор Батков разкри след Общото събрание на клуба, че бюджетът за следващата година ще бъде 8 млн. лева. Той не скри, че въпросът за новия спонсор на клуба в момента е в задънена улица.

„Днес плащаме по-голямата част от още една заплата на първия отбор. Факт е, че финансовото състояние е силно затруднено, имаме някои забавяния на заплатите, имаме неяснота около спонсора за следващия сезон. Левски го е имало, има го и ще го има. Клубът е имал тежки моменти, но винаги е оцелявал и се е връщал на голямата сцена по-силен. Убеден съм, че това ще се случи и сега. Бюджетът ни за следващата година не бива да надхвърля 8 млн. лева, от които максимум 6 млн. да бъдат за фонд „Работна заплата” на първия отбор, заплати на юноши, премии и персонал. Около 2 млн. трябва да имаме за дейности. Ще опитаме да осигурим парите и факт е, че аз оставам и това продължава да е моята мисия”, разясни Батков след Общото събрание.



Батков разкри, че спечелените пари от влизането в Шампионска лига през 2007 година реално са били похарчени отдавна.



„Бе гласувано решение да не се разпределя бе гласувано печалбата от 2007 година. Формираната към този момент неразпределена печалба над 7 млн. лева трябва да отиде за покриване на загубите на дружествата, които са реализирани през тези 3 години. Ние реално всички пари от печалбите ги вложихме в строителството на хотела, ремонта на терена, на тунела, отоплението, покупката на автобуса. 33% от участието ни в Шампионска лига отидоха за премии на играчите тогава”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки