Марек Ивкони обмисля да се откаже от Европа

"Миналата година ни глобиха с 1500 евро заради непълна зала, а не можем да накараме насила хората в Самоков да ни гледат", каза Найденов

Марек Ивкони обмисля да се откаже от Европа

Волейболният „Марек Ивкони" може да се откаже догодина от европейската Шампионска лига, ако спечели отново титлата. Тимът от Дупница, който и този сезон е фаворит за златото у нас, приема в четвъртък от 19 ч в Самоков испанския КАИ в мач от груповата фаза на турнира. Именно принудителното домакинство е основната причина за обмисляното решение, пише вестник "Труд".

„Когато играем в друг град не можем да напълним залата с поне 1000 души, а това е едно от изискванията на Европейската конфедерация - разясни мотивите мениджърът на тима Людмил Найденов. - Миналата година ни глобиха с 1500 евро заради непълна зала, а не можем да накараме насила хората в Самоков да ни гледат. Ако до тогава нашата зала в Дупница не стане готова най-вероятно ще се откажем от лигата, ако разбира се, станем шампиони."

„Марек Ивкони" победи испанците като гости в миналия кръг и ако спечели отново има шанс като трети в групата да продължи в друг евротурнир - за Купата на конфедерацията. 

Такива проблеми няма някогашният съотборник на Людмил в националния и бивш треньор на държавния ни тим Мартин Стоев. Воденият от него румънски „Томис" отново впечатли с 3:2 като гост на белгийския „Кнак" в гр. „А" на Шампионската лига. Силен мач за румънците изигра Станислав Петков, като постигна 20 точки, българинът с италиански паспорт Венцислав Симеонов добави 15 т. Отлични оценки получи и националният разпределител Андрей Жеков.

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки