Стойчо Стоев идва в Левски от понеделник

Идването на Стоев сега на "Герена" може да се провали само от изненадваща договорка с класен специалист от чужбина

Стойчо Стоев идва в Левски от понеделник

Стойчо Стоев ще стане треньор на „Левски“ в понеделник. Клубът и наставникът се разбраха по принцип за договора. Предстоят последна фаза от разговорите и подписи. Вероятно договорът на 52-годишния специалист ще е за сезон и половина, пише вестник "Труд".

 

Не се чува за напускане на досегашния треньор Георги Иванов, който явно ще остане спортен директор.

 

Стоев се раздели с „Лудогорец“ през юли, след като през май стана шампион. Бившият футболист на „Локомотив“ (Сф) бе вариант за „сините“ още след уволнението на Хосе Мурсия, за което „Труд“ писа на 1 август. Тогава факторите в „Левски“ обаче не оцениха високо треньорските му качества. Сега Стойчо изплува на преден план след отказа на Димитър Димитров-Херо.

 

С идването на Стоев се засилва „железничарското“ лоби на „Герена“, начело с председателя на управителния съвет Иво Тонев. Бившето елегантно ляво крило на „Локо“ обаче си е левскар от малък, това е известно из футболните среди.

 

Гонзо е готов със селекцията, която в началото на седмицата все пак трябва да бъде консулкирана и с новия треньор.

 

Стойчо е водил „Академик“ (Свищов), „Хасково“, „Чавдар“ (Етрополе), „Спортист“ (Своге), „Миньор“ и „Монтана“. Той два пъти кара треньори на „Левски“ да хвърлят оставки. С „Миньор“ би с 1:0 на „Герена“ през 2012-а и Николай Костов си тръгна. С „Монтана“ направи 0:0 на „Аспарухов“ през 2013-а и Илиан Илиев даде оставка, която тогава не бе приета, а специалистът напусна през април.

 

Идването на Стоев сега на "Герена" може да се провали само от изненадваща договорка с класен специалист от чужбина. Има една-две възможности.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки