Боби Михайлов: Българите имаме свръхочаквания, защо всички очакват, че ще се класираме на Евро 2016?

Тази година, в тази квалифиакция имаше голям спад в националния отбор, смята президентът на БФС

Боби Михайлов: Българите имаме свръхочаквания, защо всички очакват, че ще се класираме на Евро 2016?
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов направи обзор на отиващата си година за националния отбор. Според него в нашата държава имало „свръхочаквания” за класиране на Евро 2016 във Франция. Михайлов даде и съвет към националите – че без силен характер успехи не се постигат.

„Ние, българите във всичко имаме някакви свръхочаквания. Аз не знам поради каква причина всички очакват, че ние ще се класираме. Естествено, винаги трябва да бием Малта. Но Малта може да се бие и с характер само, дори без игра, не успяхме. Лек няма, работа трябва. Имаме 5 мача догодина, те са доста атрактивни за всеки един треньор. Характери трябват за нещо подобно на САЩ ’94. Не само класа, трябват и характери”, заяви Боби Михайлов пред БНТ.

Шефът на родния футбол смята, че 2014-а е била година на „голям спад” за националния отбор.

„В предишната квалификация се представихме доста добре. Публиката харесваше този отбор, който играеше мъжки, без да сме били кой знае какви отбори. Играехме наравно с Дания, с Италия, даже малшанс не ни позволи да победим в Италия. Тази година, в тази квалификация очевидно имаше голям спад и най-вече във формата на играчите. Много от тях не играят по отборите си, има и контузени основни играчи, така че бъдещето ще покаже...”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки