Стойчо Стоев: Идвам в Левски да постигна успехите, които имах с Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спечели ме името Левски, ако ме беше страх, щях да си стоя вкъщи, заяви новият треньор на "сините"

Стойчо Стоев: Идвам в Левски да постигна успехите, които имах с Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)
Стойчо Стоев официално беше представен като новия треньор на Левски. Бившият треньор на Лудогорец застава начело на „сините” с договор за 2,5 години и заяви откровено, че идва на „Герена” заради името Левски, а не заради парите, които са много по-малко спрямо предишния му клуб.

„Спечели ме името Левски. При тая финансова криза в отбора финансовите параметри остават встрани, защото не може да се сравнява с предишния клуб. Доста лесно беше, бързо се разбрахме, защото е излишно да говоря за Левски – какъв отбор е, какво име. За мен беше освен лесно и доста приемливо, тъй като ще работя с един от най-големите отбори в България. Надявам се взаимно да постигнем нужните успехи и Левски да бъде там, където винаги е бил”, заяви Стоев на пресконференция, редом до спортния директор Георги Иванов.

Стоев смята, че срокът на договора му (2,5 г.) ясно говори за намерението на Левски да му гласува кредит на доверие в по-дългосрочен план.



"Самият договор за 2,5 години, макар че в България договорите малко са само на хартия, е показателен, че се търси дългосрочна перспектива. С Георги Иванов стигнахме до заключението, че може би двамата можем да работим заедно".

Новият наставник сподели, че първата му цел е да изгради един силен отбор, който да започне да печели и едва тогава да мисли за трофеи и челни места. Чистосърдечно Стоев си призна, че преди 3 години не се е виждал като шампион с Лудогрец и начело на Левски в една и съща календарна година.



„На Левски не му приляга да няма цели, задължително трябва да има цели и те винаги трябва да са насочени във върховете на българското първенство. За шампионска титла е трудно да говорим на този етап, защото ще прозвучи абсурдно. Моята цел първо е да направя добър отбор, който да печели. Наясно съм къде идвам – в един клуб, в който медийният и фенски натиск е огромен, но на мен това ми харесва, защото амбициите ми са високи и искам да постигна нещо голямо. Надявам се с течение на времето да се види, че Левски върви по един добър път. Ясно е, че не съм си мислил преди 3 години, че ще стана треньор на Левски. Аз съм почнал в най-ниските етажи на българския футбол – минал съм през „В”, „Б” група. Показал съм, че съм си заслужил поста в Лудогорец, но не съм си мислел, че ще стана треньор в България. За мен е чест и удоволствие”.

Стойчо Стоев се надява и със „сините” да постигне същите успехи, които имаше и в Разград.





"Идвам в един отбор, където през годините не са могли да стигнат тоя връх, който съм стигнал с Лудогорец. Аз искам да достигна този връх и с Левски. Надявам се в бъдеще да го постигна. За мен е удоволствие да тръгна от сериозен клуб и да постигне успехи. Всеки си има виждания за неговото развитие като треньор. Мен не ме е било страх да поема предизвикателство, тъй като и в Лудогорец беше предизвикателство – един още нереализирал се треньор поема шампиона и вероятността да се провали не е никак малка. Ако ме беше страх, щях да си стоя вкъщи".

Ясен е и екипът на Стоев на „Герена”.

„Явор Вълчинов е с мен, иначе си остават Елин Топузаков, Вальо Захариев и Ясен Екимов. Само Вълчинов е приходящ с мен”.

ЕТО И ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА СТОЙЧО СТОЕВ НА "ГЕРЕНА"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки