ЦСКА даде две жертви в последната си контрола преди вечното дерби (снимки)

„Червените” победиха с 2:1 Чавдар (Бяла Слатина), Спас Делев и Костадин Стоянов бяха заменени принудително

ЦСКА даде две жертви в последната си контрола преди вечното дерби (снимки)
Отборът на ЦСКА загря с победа за предстоящия мач с Левски на старта на пролетния дял на шампионата. Пред погледите на цялото клубно ръководство, президента на ПФЛ Стефан Капралов и около 600 фенове, „армейците” победиха отбора на Чавдар (Бяла Слатина) с 2:1 в контролна среща, играна на стадион „Левски” в Елин Пелин. Попаденията за ЦСКА отбелязаха Тонев в 41-ата и Шеридън в 56-ата минута, а Василев намали на 2:1 в 66-ата минута. Лошата новина за Милен Радуканов и за всички фенове на отбора обаче е, че нападателят на „червените” Спас Делев получи контузия, която може да го извади от вечното дерби. Нисичкият голаджия на ЦСКА напусна терена с подут глезен в края на първата част. Въпреки усилията на медицинския екип, Делев не можа да продължи срещата. Освен него, Костадин Стоянов напусна принудително терена през второто полувреме и бе заменен от Георги Амзин. 



 
Наставникът на „червените” отново използва два различни състава в двете части. Първото полувреме не бе изпъстрено с много положения пред двете врати. Най-опасната атака за ЦСКА преди откриването на резултата бе в 17-ата минута, когато два последователни удара нанесоха Маркиньос и Тонев, но и двата опита бяха отразени от стража на Чавдар Тошев. Четири минути преди края на първата част Александър Тонев се поправи за пропуска си по-рано и след като получи топката от Янчев, нанесе удар от границата на наказателното поле, пращайки топката в долния десен ъгъл на противниковата врата.




 
Десет минути след началото на второто полувреме, влезлият като резерва Килиън Шеридън отбеляза изключително попадениеИрландецът изненада стража на Чавдар от около 35 метра,пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата.
 
В 66-ата минута тимът от Бяла Слатина успя да върне едно попадение чрез Василев, който бе изведен от Милен Тонев и необезпокояван от никого, прати топката в мрежата на ЦСКА за 2:1. Сериозна вина за това попадение имат Бахъров и Коста Янев, които изпуснаха нападателя на Чавдар.


 
Футболистите на ЦСКА натикаха сериозно противника в неговата половина в заключителните минути на срещата. Пропуски направиха Галчев, Шеридън и Платини. А младокът Станко Йовчев, който се появи след почивката, не успя да вкара на празна врата. Йовчев бе изведен от Галчев, но прати топката над напречната греда от чиста позиция.
 
Така "червените" постигнаха победа в последната си контрола преди вечното дерби, но с цената на много сериозна жертва. Утре Спас Делев ще премине по обстойни медицински прегледи и ще стане ясно дали ще може да вземе участие във вечното дерби на 26-и февруари.





ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки