Да биеш Левски! Елементарно Уотсън

В съботното дерби ЦСКА записа една от най-великите си победи над Левски и то насред „Герена”. „Армейците” без много-много да приказват преди мача излязоха и не само победиха "сините", но направо ги унижиха, след като ги мачкаха пред собствената им публика

Да биеш Левски! Елементарно Уотсън
В съботното дерби ЦСКА записа една от най-великите си победи над Левски и то насред „Герена”. „Армейците” без много-много да приказват преди мача излязоха и не само победиха "сините", но направо ги унижиха, след като ги мачкаха пред собствената им публика през целия мач. Считаният за абсолютен фаворит преди двубоя отбор на Гонзо и Ясен бе толкова безпомощен пред зажаднелите за победи армейци, които до 66-ата минута вече бяха забили три гола във вратата на Митрев. Милен Радуканов бе толкова спокоен преди, по време и след мача, без да използва гръмки думи и да изпада в много сантименти, въпреки че с тази пирова победа неговото име със сигурност ще бъде записано със златни букви в историята на ЦСКА, тъй като малцина от предшествениците му са унижавали Левски и то пред собствената му публика по този категоричен начин.
 
В интерес на истината ЦСКА не изигра един от най-силните си и красиви мачове в игрови план, тъй като Радуканов преди дербито не мислеше толкова как да надиграе вечния съперник, а по- скоро как да неутрализира силните му страни, защото когато на сините не им тръгне играта, обикновено се изнервят и допускат груби грешки и се стига до там, че сами да се побеждават. След есенния дял и малките деца разбраха, че успееш ли да неутрализираш тандема Тасевски – Дембеле, в сините редици настъпва пълен хаос, който поражда серия от грешки, от които един качествен отбор може да се възползва и дори без много-много да се напъва да ги разгроми. Така се получи в Лисабон, в Ловеч и Бургас, както и в съботния мач. Ако възпитаниците на Ясен продължат и в другите си мачове само да изсипват топката отчаяно към Гарата, то нищо хубаво не чака сините привърженици. Да, Дембеле е добър футболист, Тасевски също, но спреш ли тях, Левски рухва и страда, защото този тим е прекалено еднотипен, а това вече е сериозен проблем, който е на път да изяде главите на Гонзо и Ясен.
 
Както се видя и онази вечер - Левски не спечели нищо от това, че тренира на закрити врати. То болното място на отбора се вижда и от самолет, какво толкова се крият? Всички тимове от тук нататък ще се опитат да слагат още и още сол върху раната на Левски и действително ако Гонзо и Ясен не измислят нещо ново, то тази рана ще става все по-голяма и по-болезнена. Радуканов и Светльо Петров показаха на своите колеги, че успееш ли да спреш Тасевски и Дембеле, то Левски се превръща в лесна плячка, която би могла да бъде изядена и от далеч по-слаб съперник от ЦСКА.
 
Едно е сигурно от тук насетне за Левски и то е, че не промени ли с нещо ново играта си отборът, ще загуби много точки от тук на сетне. Изглежда, че на дуото Георги Иванов - Ясен Петров му предстои много работа, за да изненадат с нещо ново колегите си от другите отбори и да излязат от дупката, в която попаднаха възпитаниците им. Провалят ли се, дните им на стадион „Георги Аспарухов” са преброени, а Левски ще остане с празни ръце за поредна година. 

 

А за феновете на ЦСКА остава да празнуват и да мечтаят за нещо повече през този сезон след летящия старт на техните любимци, за който малцина от тях са очаквали след слабата и колеблива есен. Всичко това се дължи на младия и амбициран Милен Радуканов, както и на помощникът му Светльо Петров, които не само, че разучиха добре Левски и избраха правилната тактика, ами и бяха нахъсали своите, така че те да оставят сърцата си на терена. Радуканов и Петров направиха от едни апатични и разглезени доскоро футболисти истински воини, готови да умрат на терена в името на ЦСКА. Ето затова ЦСКА победи и то със същите играчи, които бяха толкова оплювани досега. На ЦСКА от много години насам му липсваше ето този хъс и желание за игра, които Радуканов и Петров върнаха.           


Станислав Жеков, Novsport.com

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки