Александър Тодоров: Ботев (Пд) дължи 250 000 евро на ЦСКА за Анисе + ВИДЕО

„По наша информация сумата за преминаването на Абел Анисе в Лудогорец е 500 хил. евро”, каза босът при „червените”

Александър Тодоров: Ботев (Пд) дължи 250 000 евро на ЦСКА за Анисе + ВИДЕО

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че Ботев (Пловдив) дължи сумата от 250 000 евро на „червения” клуб за трансфера на Абел Анисе от Пловдив в Лудогорец, предаде репортер на Novsport.com.

„Темата на днешната пресконференция е случаят Абел Анисе. Многократните ни усилия и сигнали както към БФС, и двата клуба – Ботев и Лудогорец, удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка, нито съдействие от футболния съюзНа 26.06. 2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев (Пловдив) за сумата от 70 000 евро. В договора има изрична клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, сумата да дойде в ЦСКА. Пише си, че сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача – ЦСКА, в срок от 14 дни. По наша информация сумата за преминаването на Анисе в Лудогорец е 500 хил. евро. Т. е. на ЦСКА по този трансфер се дължат 250 000 евро. Това е идентичен случай с продажбата на Чочев, в който ние дължим сума на Етрополе”, каза Тодоров на днешната пресконференция на стадион „Българска армия”.

„Защо толкова много се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не казва, че Ботев (Пд) дължи идентична сума на ЦСКА”, зададе риторичен въпрос босът в столичния клуб.

 

„В точка 1.4 от договора пише, че сумата трябва да се приведе на фирма „Моран трейд”, която е собственост на Димитър Борисов, единият от тогавашните собственици на ЦСКА. Предполагам, че този договор тогава е бил сключен, защото ЦСКА има задължения към „Моран трейд”. Всички тези задължения към фирми, свързани с бившите собственици Димитър Борисов и Иво Иванов, отпадат като задължение на ЦСКА. В такъв случай тази сума безусловно трябва да бъде приведена на продавача, а именно ЦСКА”, обясни още Тодоров.

„Целта е не да влезем в съдебен спор и да не се реши казуса до две години, а да се реши сега. Който плаща грешно, плаща два пъти. Ако реагира адекватно Лицензионната комисия, можем да си вземем парите. Ако не реагира, само през съда можем. Не сме разговаряли с новия шеф на Лицензионната комисия Валентин Стоев. Ако Ботев ни вкарат в тази съдебна процедура, поне две години ще се въртим в Арбитражния съд”, заяви Тодоров.

„С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи във футболния съюз и Лицензионната комисия към футболния съюз, към която сме изпратили писма с уведомление за дължимата сума, да предприемат съответните мерки. Не може да се изпращат от Лицензионната комисия нонстоп писма към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА всички тези писма да се покриват и да не се уведомява УЕФА. Затова пък ние сме уведомили Лицензионната комисия към УЕФА, че тази сума ни се дължи”, добави той.

„По процедура ние уведомяваме Лицензионната комисия към БФС, а тя уведомява Лицензионната комисия на УЕФА. Говорих с Борислав Попов, който е изпълнителен директор – глас в пустиня, въпреки че му представих всички документи. Реакция от футболния съюз не последва”, каза още Тодоров. 


Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки